23.4.13

Recenze: Zlomené město [Broken City] - 50%

Mark Wahlberg bejval férovej polda, ale pak měl trochu problémy s nadměrným střílením černochů, takže musel od policie (i když se mu oficiálně nic neprokázalo).

Začal se živit jako soukromé očko (což se mu příliš nedařilo) a o pár let později mu nabídne výhodnou zakázku sám pan starosta (Russell Crowe): Je potřeba zjistit, s kým mu zahýbá jeho manželka (Catherina Zeta-Jonesová ve velmi malé roli), což by mohl řádně zahýbat probíhající volební kampaní na nového starostu...

Wahlberg vrhně do skvěle placené nové zakázky, ale zjišťuje, že starostova manželka je nějak podezřele propletena s lidmi protikandidáta na starostu (Barry Pepper)...



BTW: Ve traileru problikávají jakési fotky brutální soulože - ve filmu tyto záběry jsou, ale jsou to záběry z filmu, na který jdou hrdinové do kina. Tolik k pravdomluvnosti trailerů.

BTW 2: Hudba v traileru je také známý song z videohry "Saints Row The Third", hahaha.

Toto krimi-drama, režírované jedním z bratrů Hughesových, je zajímavé ve svém přístupu k hlavní dějové lince: Divák velmi brzy vytuší, že s tím zahýbáním manželky to není úplně jednoznačné, a že svině bude spíš pan starosta. Přibližně ve třetině filmu se to pak divák velmi jednoznačně dozví, ale hlavní hrdina to ještě dlouho nepochopí. Což nemyslím jako kritiku, skutečně mi to přišlo jako osvěžující přístup.

Bohužel, zřejmě to nebyla scenáristova genialita, ale spíš nějaká nechtěná náhoda, protože to v nic zajímavého nevyústí a celý film se všemi jeho zvraty je střídavě A) velmi předvídatelný a B) nesmyslný až směšný tím, co všechno se snaží do děje nacpat (zlé developery, pomstu za hrozný zločin, polepšeného poldu, práva gayů...).

Otázka je, jestli taková nanicovatá, ničím nezajímavá podívaná, podpořená slušnými hereckými výkony v hlavních rolích, stačí k tomu, aby byl divák v dnešní záplavě filmů spokojený...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.