26.4.13

Recenze: Atomic Age [L'Age atomique] - 20%

Dva hoši si vyrazí o víkendové noci do Paříže. Disco, město, holky, kluci, Boloňský (nebo jaký) lesík, klasika...



Atomic Age je hardcore artfilm, což je poznat už například z toho, že není nijak naznačeno, co znamená název.

Dalším dobrým indikátorem artovosti je scéna brzy po začátku filmu, kdy jsou záběry nočního předměstí doprovázeny audiozáznamem toho, jak někdo (podle hlasu možná Ronald Reagan?) anglicky vypráví "vtip o perestrojce, který mi řekl Gorbačov", což je utnuto dříve, než dojde na jeho pointu. (Rozumí se samo sebou, že vtip později nepokračuje a nikdo se už nezmíní ani o něm, ani o Gorbačovovi, ani o perestrojce.)

A do třetice bych upozornil na scény v nočním klubu, kde mládež tancuje na hudbu, kterou slyšíte v traileru, a zvuk je namixován tak, že slyšíme jen tu hudbu a krásně srozumitelné hlasy hrdinů, kteří spolu mluví - žádné jiné zvuky. To opět znamená, že jde buď o hardcore art, nebo byl ten, kdo mixoval zvuk, velmi líný.

Hoši zpočátku vypadají jako stereotypní gayové, ale aspoň jeden z nich později pravděpodobně začne váhat ohledně své orientace a chvíli si povídá s děvčetem. Oba mají verbální rozepři s bohatým mladým intelektuálem, doprovázeným dvěma komickými hipstery. Povídají si s dalším děvčetem. Pak chvíli běhají po nočním lesíku. Některý z chlapců občas pláče nebo něco křičí, ale nikdy mi jejich věty nedávaly jakýkoliv smysl v rámci toho, co se děje (i když se většinou neděje nic, samozřejmě).

Film má sice jen 63 minut, ale je to asi o 120 minut déle, než by měl mít. Jde vpodstatě o zbytečný remake tohoto snímku:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.