18.9.07

Ten večer [Evening] - 40%

Zatímco stará žena (v současnosti) umírá, blouzní a vzpomíná si na dobu před 50 lety, kdy byla mladá a v jejím životě se stalo cosi osudného.

Film má dosti podobnou strukturu jako Hodiny (stejný scenárista), tj. prolínání několika časových rovin, ale to, co hladce fungovalo v Hodinách, působí v režii Lájose Koltaie (původem slavný kameraman) těžkopádně a nenápaditě, a nezachrání to dobrá kamera ani špičkové obsazení.



Claire Danesová je roztomilé děvče, ale naprosto jsem jí nevěřil, že je emancipovaná dívka z 50. let minulého století, která se stane jazzovou zpěvačkou. Což je problém vzhledem k tomu, že je hlavní postavou větší poloviny filmu. Současná dějová linie je ještě mnohem méně zajímavá a pozůstává jen z toho, že hlavní hrdinka umírá a její dvě dcery se hádají. Propagace filmu se snaží naznačovat, že v něm jde o jakési "osudové tajemství", ale i když kdosi umře, žádnou detektivku rozhodně nečekejte.

Ten večer je vyloženě ženský film (mužské role v něm jsou velmi nevýznamné). Existují ale i "ženské filmy", které se mi líbily: Např. Hodiny nebo Werewolf Women of the SS. Ten večer k nim nepatří.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.