16.2.07

Rande měsíce [Employee of the Month] - 60%

Láska mezi plnými regály

Super Club je (neexistující) americký supermegahypermarket s omezeným členstvím (něco jako náš řetězec Makro). Připomíná spíše hangár plný mnohapatrových přepravek, na kterých se válí zboží, zabalené ve velkoobchodních krabicích. Působí to depresivně až strašidelně.

A tady pracuje Zack (Dane Cook) jako “box boy” - stará se o přepravní krabice a měl by snít o tom, že to jednoho dne dotáhne až na pokladního. Ale jemu je to fuk, svou práci nenávidí a většinu směny profláká s podobně flegmatickými kolegy.

Drama začne ve chvíli, kdy do obchodu nastoupí nová půvabná pokladní Amy (Jessica Simpsonová), o které se proslýchá, že ráda souloží s nejlepšími zaměstnanci. Zackovi se Amy líbí, ale vypadá to, že zaměstancem měsíce bude (opět) nesympatický Vince (Dax Shepard). Zack je ale ochoten pro lásku (respektive pro soulož) riskovat.



Ve svých nejlepších okamžicích film Rande měsíce připomíná výbornou “korporátní” komedii Office Space (odmítám používat její ultradementní český název Maléry pana Šikuly). Jeho satirický pohled na šílenou hierarchii hypermarketového minisvěta je občas patřičně řízný.

Většina rolí je obsazena slušnými komiky (byť nepříliš známými), ale scénář jim nedovoluje dát svým postavám hloubku. Poslední část filmu se pak nepříjemně zvrhne v naprosto klasickou romantickou komedii plnou těch nejhloupějších klišé. Výsledkem je tedy pouze “komedie, která neurazí a místy není úplně blbá”.

Ci 60%
(Původně psáno pro měsíčník Cinema. Přetištěno se svolením šéfredaktorky.)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.