14.2.07

Skici Franka Gehryho [Sketches of Frank Gehry] - 60%

Frank Gehry je slavný architekt, který se proslavil svými "divokými" stavbami, ignorujícími pravé úhly (má na svědomí například "Tančící dům" v Praze u Vltavy). Tento dokument z roku 2005, režírovaný slavným Sydneyem Pollackem (Gehryho přítelem) se mi líbil, protože jsem o Gehrym nevěděl téměř nic a naprosto většinu jeho děl, představovaných ve filmu, jsem neznal. Teď už vím, že až budu multimiliardář, budu chtít, aby mi navrhl dům uprostřed lesů. Ale musím si pospíšit, než umře.

Pokud se o architekturu zajímáte a Gehryho znáte, obávám se, že vás film ničím nepřekvapí. Prostě uvidíte pár Gehryho projektů, dozvíte se něco o tom, jak žil a uslyšíte pár jeho mouder. Přestože má film necelých 90 minut, ke konci už se dost vleče.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.