16.2.07

Atentát v Ambassadoru [Bobby] - 60%

Bobby z originálního názvu je senátor a pravděpodobný příští prezident USA Robert F. Kennedy. Ambassador z českého názvu je hotel, ve kterém byl tento Kennedy v roce 1968 zastřelen.

Film (napsaný a režírovaný Emiliem Estevezem) se ale ani v nejmenším nepodobá Stoneovu JFK a vraždě jako takové se téměř nevěnuje. Sledujeme jednodenní osudy asi tuctu různých lidí v hotelu, do kterého má Kennedy přijet. Pak Kennedy večer přijede, téměř okamžitě ho někdo postřelí, následuje monolog o smyslu politiky, obětování, života apod. a je konec.

Ve filmu hraje mnoho velmi slavných herců a většinou hrají velmi dobře, včetně těch, u kterých to často nevídáme (Lindsay Lohanová, Demi Mooreová, Sharon Stoneová). Nevím, jestli je to záměr, ale Estevezovi se podařilo nalíčit a nasvítit všechny ženy tak, že vypadají vskutku hnusně (včetně Lohanové nebo Heather Grahamové).

Některé z těch epizodek jsou zajímavé, některé jsou vtipné, některé jsou dost trapné (etnické prozření mezi kuchaři v kuchyni). Nic z toho ale nemá přímou souvislost s Kennedym ani s politikou, respektive má to jen tu zcela nejobecnější souvislost typu "v roce 1968 to vypadalo, že v USA bude všechno OK a nastane ráj na zemi, ale smrt Kennedyho to všechno zhatila".

Spoludivačka mi tvrdila, že podle ní to celé měla být nějaká paralela s prohnilostí současné Ameriky. Pokud to opravdu Estevez měl v úmyslu, tak se mu to nejen vůbec nepovedlo, ale navíc je blb.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.