14.2.07

Dreamgirls - 60%

Filmová adaptace divadelního muzikálu, údajně volně inspirovaného hudební skupinou The Supremes. Tři černé zpěvačky na počátku 60. let najdou štěstí za pomoci producenta (Jame Foxx) a populárního zpěváka (Eddie Murphy) a my pak sledujeme jejich osudy v průběhu mnoha následujících let.

Je hezký nápad, že ze začátku se film tváří jako víceméně realistický příběh pár lidí, kteří chtějí dát dohromady hudební společnost, a teprve když to udělají, začnou postavy na plátně zpívat i mimo studio - tj. stane se z toho čistokrevný filmový muzikál. Režie je nápaditá a herecké výkony většinou velmi dobré (kdy jste naposled viděli Eddieho Murphyho v přesvědčivé seriózní roli?).

Můj problém je bohužel v tom, že nejsem žádným velkým fanouškem starého Motownu, The Supremes a spol. Tudíž mi písničky začaly okolo poloviny filmu připadat poněkud fádní (jejich kvalita je také dost proměnlivá) a byl jsem vděčný za každou žánrovou odbočku, například když je hrdinka nucena nazpívat disco remix nebo když opilý Eddie Murphy omylem vynalezne rap. Opravdu bude asi záležet především na tom, jaký máte vztah k tomuto hudebnímu žánru, protože v tomto filmu se zpívá téměř nepřetržitě. Poslechněte si ukázky na oficiální stránce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.