6.12.23

Audio recenze: Perinbaba a dva světy - 30%

Velmi nesourodý guláš, kterým občas problískne pár sekund Jakubiskovy retro-poetiky. Těžko zjistíme, za co může on a za co ti, kteří po něm film dokončovali, ale je bolestně patrné, že se všechno mnohokrát razantně přestříhávalo, přezvučovalo a jinak měnilo. Obsahuje to několik extrémně WTF scén, ale zdůrazňuji, že to (bohužel) není tak špatné, aby to bylo zábavné.


19 komentářů:

  1. Moc jakože guláš jako. Sem tam náznak ňufu, ale hned to jakože zmizne. Mocinky mě bolelo, že tyvogo se to asi jakože moc stříhalo si myslim jako. Asi jakože to s výsledkem nebyl Jakubisko aspoň na 80 procent spokojen, takže střih střih a zas vod nuly jako. Nakonec to ale nějak dostřích. Občas to vypadá na nechtěný ňuf, ale nakonec nic. Takže za třicet a ani nevim proč vlastně jakože, protože je to úpe bezňufový.

    OdpovědětVymazat
  2. Zase nič pre mňa.. ale Maestro ma príjemne prekvapil - samozrejme nechýbala povinná olizovačka gaylordov (holt umelci). Bradleyho tak zamaskovali, že som ho vôbec nespoznal ("odkiaľ poznám tohto herca?"). A nielenže tam hral, on to aj režíroval a ešte to aj spolu-napísal a aby to nebolo málo, tak to produkoval. Well, čo si sám neurobíš, to nemáš. Odporúčam, min. kvôli hudbe - zrejme Bernsteinové skladby..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Líškastický pán Fanta8. prosince 2023 v 13:09

      Naprosto súhlasím pán Ľíška. Aj já som byl príjemne prekvapený pánem Maestrem. Well, olízovačku jsem si üžiľ ako zamlada a sám sôm sa urobiľ. Pokial sa ti lubia ulízovačky tak odporúčám "masterpiece" ako sa hovorí Zkrocená hora, Liberace!, alebo Where the girls aren't 9: Párty nadržených klád. Link pošlu zaújemcom na elektronickú poštu alebo jak sa hovorí v modernom jazyce e-mailem.

      Vymazat
  3. Vyjmenovaná slova po L: slyšet, mlýn, blýskat se ... není zač, Grammar Nazi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady bich to spise vydel jako od slova lisknout, jakoze liskni si Nazy.

      Vymazat
  4. To uniklý video z natáčení byla Verešová jak za něj nabízela peníze? Takže SPOILER! Verešová je Perinbaba. Tam mi ale nepřišlo, ze je v tom Jakubiskova poetika.

    OdpovědětVymazat
  5. Pojďme si říct, že ačkoliv je tohle slátanina, dostala se finální verze do kin. Což se nedá v pravdě říct o netradičním dokudrama z japonska, na který autor vybral (před 8 lety:-) ) peníze a finální verze je....stále ve střižně :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Co to je za ublíženecké komentáře? Ještě tu chybí "tvoje máma" vtipy.

    OdpovědětVymazat
  7. Ale že ve filmu hrají dávno mrtvé herečky G. M. a V. K. o tom ani slovo? (Dávno mrtvé ještě před natáčením!) To považuji za dokonalost těchto triků!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak. To, že si Fuka vůbec nevšiml, že tam 2 lidské postavy jsou vytvořeny triky, je ten největší důkaz dokonalosti triků.

      Vymazat
    2. vždyť je o tom asi půlka recenze, kdo všechno mrtvej tam hraje, včetně psa

      Vymazat
    3. dokonalost trikov spociva v pouziti zaberov z prveho filmu, ani sa neobtazovali menit lipsync (to samozrejme ani v prvom filme, ale vtedy sa to ani nedalo). A Kaplanova v tomto filme nie je, smrt hra nejaky chlap ktory sa na nu udajne podoba (v skutocnosti sa nepodoba).

      Vymazat
  8. Perimbaba je mrtva a gumova. Nendu.

    OdpovědětVymazat
  9. Ukáže ta baba aspoň nějaký frontal?

    OdpovědětVymazat
  10. Je tam i deset malejch mrtvejch černoušků? To by moh bejt zajimavej film. Třeba i proto jak by to stihli s ostatním dějem.

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.