15.12.23

Audio recenze: Hotel Palace [The Palace] - 50%

Jsem rozpolcený. Scénář je hrozný, zasmál jsem se za celý film méně než desetkrát, ale děje se tam tolik bizarních věcí a většina aspektů produkce je tak kvalitní, že je docela radost se na to koukat a rozhodně jsem se nenudil. Bonusové body, pokud máte rádi Johna Cleese, Čechy a čivavy.


38 komentářů:

  1. Tento komentář spíš nebude schválen bojovníkem proti internetové cenzuře Františkem Fukou, ale třeba se cenzurující bojovník proti cenzuře uvolí a odcenzuruje to tu.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám to presne rovnako. Zaujalo to plne moju ADHD pozornosť, ale netuším prečo - v tom je tento film geniálny. Ďalším plusom je, že to nie je priehľadná woke kritika kapitalizmu ako v Trojuholníku smútku.

    Rozdiel je asi v tom, že Polanski sa IMO nestretol s Michailidu et al. a nestanovil si cieľ "poďme skritizovať zlý-fúj kapitalizmus a bohatých ľudí", na ktorom postavil celý dej.. aby vznikla do očí bijúca manipulácia a "toto si máte mysieť o ***" typu Trojuholník smútku (pri pozeraní som vážne trpel), ktorého mesidž je, že "bohatí ľudia sú evil a snobi a strašne zlé monštrá".

    Tento film je NEmanipulatívny - to je dnes rarita a to hodnotím pozitívne. Nemec napravo bol suppa. Rourke by bol tiež suppa, ak by hral karikatúru seba. Lenže on sa zrejme naozaj pokúšal hrať (nechcem mu krivdiť). A krása je síce subjektívna, ale ak by som musel mať sex s tou tlstou Lochnesou vľavo, tiež by som radšej spáchal harakiri-infarkt.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Líškastický pan Fánta16. prosince 2023 v 13:06

      Presne ako hovoríš pán Líška, Mam to rovnako. Film je NEmanipulatívny ako pán Fico, silný líder a konečnie pán prezident ako sa patria, ktorý sa može podievat do očí i nejvietšiemu lídrovi v naší slunečné sústavie pánu Putinovi. Už bolo dost toho prohnilého západu. Som rád že i filmy ako tento ukazují prohnilým kapitalistům a vrahům z Wall Streetu jasnú mesidž. Well, pokud by tu niekdo chcel vytahovať Kuciaka, tak pán Fico je samozriejmnie neviný, což sa ukázalo ve volbách a rozhodl o tom pracujúcí l´uď.

      Vymazat
    2. Tak Kuciak je totál účelovka. Je otázka, jestli je vůbec kaput, a neválí si gule někde na druhym konci světa. Ficovi nikdy nic nikdo nedokázal, odsouzený nebyl, takže je nevinný, ať se ti to líbí nebo ne. Jinak tvoje politické komentáře jsou afektované úměrně úpadku liberální demokracie. Deník N je mrdka!

      Jinak pokud máte rádi S. Kubricka a jeho filmy, tak existuje něco, co se nazývá Kubrickologie. V podstatě jde o dešifrování symboliky v Kubrickových filmech. V poslední době jsem to trochu diggoval a rozhodně mohu doporučit dva dokumenty Jaye Weidnera - on to v podstatě začal - Kubrick's Odyssey. Part one je o Shiningu, Part two o 2001. Ten doku o Shining je naprosto geniální a film Vám ukáže a vysvětlí z úhlů, o kterých by Vás nikdy nenapadlo přemýšlet. Další Kubrickova díla, o kterých se hodně v tomto smyslu hovoří, jsou Eyes Wide Shut a pomeranč.

      part one
      https://www.bitchute.com/video/a4xy0KUaoxj0/

      part two
      https://www.bitchute.com/video/4Afl7Ityoqhc/

      PS: Lišáku, že se na to tady nevysereš. Vždyť je to tu jak v mauzoleu.

      Vymazat
    3. Přitom se od nás na slovenskejch stránkách nevyjadřuje nikdo. Zajímavý.

      Vymazat
    4. Hansi Donner
      Jak si blbej, tak si vtipnej. Bez urážky. Jak to děláš? To samo? Ptám se pro kamaráda. FH

      Vymazat
    5. Hromsky tvl odkazy na hromadu sraček. Sragorni 3 min úvod, který když přežijes tak pak hned jak Kubrick zfalsoval přistání na Měsíci. Ukroj si krajíc placaty Země, namaz skvarkama a bude ti líp.
      Namaz si dkvarkama

      Vymazat
    6. Johnny Thunder - ještě větší guma než jsme mysleli.

      Vymazat
    7. Líškastický pán Fanta17. prosince 2023 v 13:26

      Naprosto súhlasím Hónza. Pošli mi tvojú elektronickú poštovnú ádresu lebo v modernom poemeričteném slangu email a domluvíme sa na založinie nového webu ssfilm.ru, kde budem recenzovat naprosto unikátné filmy a medzi recenziemi psát pravdu o očkovanie, americkém terorizmu vo svetě, úspeších našich vzorů v Rusku a budeme navrhovat zákony na potírání zločinú homosexuálity a urážení nášich polobohov, pána Fica, pána Orbána a pána Putina, ktorí to ako jediní myslí s planetou Zomě naprosto dobre a uprímně.

      Vymazat
    8. Anonym 21:20 - Cechy obecne deni na Slovensku moc nezajima, migrace na vychod minimalni, politiku sledujeme jen okrajove. Slovensko nam zkratka nic nenabizi. Navic volbou Fica a timpadem i zakonzervovani mafianskejch devadesatek na dalsi pul dekadu a obecne takovou podivnou naklonnosti k Russacku, antivaxu, antihomo a pambickareni se nuzky mezi nama rozeviraj stale vic.

      Vymazat
    9. Ty krávo, vy jste sebranka dementů. Bez urážky. Jak to děláte, to samo?

      Vymazat
    10. Vlastně vy musíte být strašně frustrovaní. Zjevně jste voliči jedné ze stran pětikoalice, která je naprosto impotentní, národem svorně nenáviděná, a jako taková vlastně přestává být legitimní. V Evropě sílí trend návratu k národním státům, neboli dost bylo EU. Liberální demokracie se jako systémový model naprosto zdiskreditovala, a věří v ní stále méně lidí. Možná to ještě nevíte, ale váš svět se drolí na hovna.

      Jakmile někdo jenom trochu (nebo víc) vystoupí ze zaběhnutých většinových schémat, křičíte jak blázni, zesměšňujete tím nejstereotypnějším způsobem, a ještě si u toho mlaskáte, jaký jste to hlavy. To, že o něčem nic nevíte, z vás inteligenty nedělá.

      Kdysi to tu bylo zajímavé, ale teď je to tu jak v diskuzi na seznam.cz. A vy si to ještě tak zuřivě obhajujete. Blahopřeju.

      Vymazat
    11. To víš Hromsky, my vsichni jsme jen ovce a dementi, zatimco TY a době podobní mají ty správné a zaručené informace o chemtrailech, placate Zemi a zfalsovanem přistání na Měsíci.

      Vymazat
  3. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-galerie-osobnosti-kosatik-na-rozdil-od-slovaku-davno-vime-ze-v-rusku-jsou-hromady-hnoje-240162

    OdpovědětVymazat
  4. Pan Hromsky za svuj referat ziskava alobalovou cepicku. A vocet proti chemtrails.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty nevěříš na chemtrails? Myslíš, že je to blbost?

      Vymazat
  5. Franto, nechces opat zapnut diskusiu na sesterskom blogu? Zistili sme ze si zase raz urobil strasne zabavnu picovinu a myslime si ze by svet mal o tom vediet. Plus to bude nieco na prekonanie sviatkov, kedy vsetci vieme, ze si davas zasluzenu pauzu, po celorocnej drine a ziaden update o filme nas necaka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chci, ale nemůžu, protože si nehodlám platit armádu lidí, kteří by to tam promazávali, aby ten obsah Googlu nevadil.

      Pokud chcete světu sdělit něco, co by měl vědět, tak doporučuju napsat to někam, kde to bude svět vidět (třeba na Facebook nebo TikTok) a ne na nějaký Fukův blog.

      Vymazat
    2. Co zas Fuka vyvedl za kravinu?

      Vymazat
    3. Už jsem se Tě na to ptal, ale odpověď mě tehdy neuspokojila, takže znova: opravdu jsi přesvědčený, že by obsah googlu vadil? Na základě čeho? A pokud ano, opravdu máš potřebu nechat se googlem buzerovat, když jseš tolik proti cenzuře? Tak si blog otevřeš znovu, pokud by ho smazali, nebo založíš jinde. S takovou malou frekvencí příspěvků to přeci není problém.

      Vymazat
    4. Asi té otázce nerozumím. Google mi poslal několik upozornění (přesně tři), ve kterých mě upozorňuje, že pokud tam nadále bude závadný obsah, tak mi můžou smazat blog. A byl to opravdu email od Googlu. Takže ano, na základě těchto emailů opravdu jsem přesvědčený, že obsah Googlu vadil. Bohužel ani nenapsali o jaké konkrétní komentáře jde. A tvůj návrh s "otevřením blogu jinde" se mi nelíbí, ale děkuji za něj.

      Vymazat
    5. A proc poslouchas nejaky automatizovany google algoritmus, ktery zrejme vyhodnotil, ze slovo Hitler trikrat v jedne diskuzi je spatne?

      A jak vlastne dopadlo drama s telefonatem za 20 korun?

      Vymazat
    6. Mm-hmm, "myslíme si", "zistili sme", ale pozerám, že aj Chlebec má v hlave viac entít ("počkáme", "uvidíme"). Gaylorde SK, ještě jednou a budeš přeřazen do Vršovic. Tam už si s tebou poradí. Chlebec ty taky. #obecníškola

      Vymazat
    7. Proč? Protože na základě tohoto algoritmu někdo rozhoduje o tom, jestli mi smažou blog nebo ne.

      Výsledek dramatu s telefonem se dozvím na počátku příštího měsíce z podrobného vyúčtování.

      Vymazat
    8. Líška. Doteraz som držal bobríka a nereagoval na teba. Reakcia počkáme a uvidíme bola reakcia na bludy jedného Anonymního ktorý ba teba reagoval. Rád ostanem pri nereagovaní na teba aj naďalej pretože jediné čo by som si prial (aby si nepísal tie "analýzy" filmov z pohľadu incel social justice warriora) by som aj tak nedosiahol. Nabudúce si dám pozor aby som nereagoval ani na reakcie na teba.

      Vymazat
    9. Problém s upozorneniami Google nastáva raz za 10 rokov, to je málo na to aby si sa tým nechal zastrašiť. Vždy môžeš urobiť reset.

      Vymazat
    10. Roman, pacienti z INCEL tvrdia, že ženy sú zlé (pretože ich odmietajú) - nič také nikde netvrdím. Naopak, vymedzujem sa voči manipulácii a polovičným pravdám (že nejaká skupina je len zlá alebo len dobrá). Existujú megery a dominy s bobrami (píšeš, že si jedného držal) a existujú aj milujúce empatické ženy.

      Nemôžem za to, že Holywood momentálne okupujú marxisti a produkujú samé stupidity, ktoré väčšina spoločnosti odmieta a kritizuje. Alebo inak. Aj Elon Musk nedávno poslal do análu súdruha Boba (Disney) - aj Musk (má hafo detí) je podľa teba INCEL a SJW?

      Trochu si ujasni pejoratívne nálepky, predtým ako ich začneš strieľať po slušných ľuďoch..

      Vymazat
  6. Googlu asi vadilo, že tam bylo napsáno "pan Hitler" a to se přeci nenosí.
    Hitler je vždy jen Hitler.
    Něco jako Caesar nebo Napoleon.

    Zajímavé je,

    OdpovědětVymazat
  7. "A jak vlastne dopadlo drama s telefonatem za 20 korun?" To je zas nějaké zbytečné utrácení? Chceme dlouhý post s mnoha závorkami, fotokolážemi a vtipnými pointami. Něco jako když sis nechával vyměnit baterii v mobilu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve zkratce, Frantisek kamsi volal na petimistne zkracene cislo, kde mu nauctovali dvacet korun, protoze je prilis fast-acting a asi si nevsiml, ze normalni dlouha verze cisla s normalni sazbou je namalovana hned pod tim kratkym drazsim. Nyni kvuli tomu vyvadi na socialnich a asocialnich mediich a dlouze to resi. Nekdo se ho v zaveru horke debaty zeptal, proc nezavolal na totozne cislo s mensi sazbou, cimz by si usetril duchodcovske vysilovani nad fyjalovou drahotou. Na to uz Frantisek nejak zapomnel odpovedet.

      Vymazat
    2. Toto je takový roztomilý příklad toho, jak se z něčeho, co jsem napsal zde: https://kompost.cz/deck/@fuxoft/111606228215382326 stane přebásněním něco jiného. :)

      Nikde nepíšu, že to stálo "dvacet korun". Možná to stálo nula korun, možná to stálo 100 korun. Částku se dozvím až ve vyúčtování příští měsíc.

      Na "totožné číslo s menší sazbou" jsem nezavolal proto, že mi doktorka sdělila (přes dva další lidi) "pětimístné zkrácené číslo" a já nekoukal na žádné internetové stránky a ani jsem před telefonátem nevěděl, jak se jmenuje ta poliklinika.

      Pointa celého postu nebyla v tom, že jsem (možná) zaplatil hodně peněz za hovor. Celé to zjišťování začalo až PO TELEFONÁTU a reklamovat nic nechci. Pointa byla v tom, že můj telefonní operátor neví a neumí zjistit, kolik stojí minuta hovoru na číslo 14111, což mi připadá zvláštní doteď.

      Vymazat
    3. FF, kladieš náročné otázky ,). Aj ja som sa nedávno pýtal Slovenskej pošty, či mi doručí zásielku s adresou a menom bez diakritiky. Dostal som nejasnú odpoveď, že "by s tým nemal byť problém" (takto opisujú umelci obrazy). Netrpezlivo som teda čakal, ako sa pani poštárka Schoedingerová rozhodne a či teda (ne)bude problém s diakritikou..

      Vymazat
    4. Pak je tedy otazkou, proc ti snadno dohledatelne cislo musi sdelovat doktorka 'pres dalsi dva lidi' a nevyuzijes chytre technologie google, o kterych ve sve biografii tvrdis, ze je vyuzivat umis. Asi to s tebou obecne nebude v oblasti IT asi tak horke, stejne jako v oblasti filmovych znalosti.

      Vymazat
    5. Odpověď na tuto sugestivní otázku zní: Žádné konkrétní telefonní číslo (ani adresu, ani jméno) jsem nevyhledával. Hledal jsem dobrého specialistu, přes několik lidí mi byl tento doporučen, a přes těchto několik lidí mi bylo sděleno jeho jméno a telefonní číslo. Chytré technologie v celém procesu nehrály žádnou roli a nebyl důvod zjišťovat, jakou webstránku má jeho nemocnice a jestli náhodou nemá alternativní telefonní číslo. Že má toto číslo nějakou nestandardní tarifikaci, to jsem se dozvěděl až díky hlášení mého operátor při telefonátu a bylo mi to celkem jedno, protože jsem neočekával, že budu telefonovat déle než pár minut. Takže tak. Není zač.

      Vymazat
  8. U nas ti posta na adresu nedoruci ani s diakritikou. Je jedno, jestli si priplatis za 'balik do ruky', stejne pujdes na postu. To neni Schrodinger, ale jistota. Na postu se muzes spolehnout.

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.