3.12.23

Audio recenze: Godzilla Minus One [ゴジラ-1.0] - 80%

Příjemný retro-závan a asi i nahlédnutí do duše Japonců, kteří si non-stop nechávají od někoho dávat přes držku. Funguje to divným, pro nás nezvyklým způsobem, ale funguje to. Godzilla je prostě natolik spjatá s Japonskem, že jakékoliv její transplantování někam jinam působí nepatřičně.


14 komentářů:

  1. Jan Zizka je take gumovy. Cely.

    OdpovědětVymazat
  2. Neviem, čo je horšie.. či škaredá transka bez kamarátov, ktorá sa mstí za svoj patetický život á la Olga Hepnarová alebo táto infantilná rozprávka pre Hikikomori alebo filozofický traktát "kam strčíme nefunkčnú babu?". RIP filmový priemysel, posledný nech zhasne..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Si na drogach?

      Vymazat
    2. Robím síce chybu, že sa nechávam vtiahnuť do tvojho vnútorného sveta, napíšem dovysvetlenie môjho komentu: Škaredá transka bez kamarátov = protagonista filmu DogMan. Olga Hepnarová bola autistka s hraničnou poruchou, ktorá sa rozhodla pomstiť celému svetu a zmordovala nákladným autom slušných ľudí na autobusovej zástavke. Pripomína mi DogMan-a. Film som videl a je to woke obludná evil manipulácia. "Kam strčíme nefunkčnú babu?" = Tancuj Matyldo.

      Vymazat
    3. Vieme kto bola Hepnarova, riadila auto ako stat. To je lokalna referencia s ktorej nepochopenim sa netrap. Ja som iba chcel aby si rozpisal ze si uplne mimo temy Godzilla. Povedz nam co este ohrozilo tvoju maskulinitu v poslednej dobe?

      Vymazat
    4. Mm-hmm, "vieme", "povedz nám".. koľko vás je dokopy v tvojej hlave, keď píšeš v množnom čísle?? A don't worry, s pochopením tvojho vnútorného sveta sa vôbec netrápim (tvoje grcy vôbec nečítam). Len ma obťažuje, že tvrdíš, že som úplne mimo témy (čo nie je pravda - "infantilná rozprávka pre Hikikomori" je moje hodnotenie Godzilly), a pritom ty si zatiaľ na túto tému nenapísal absolútne nič..

      Vymazat
    5. Jasne, nic necitas a zaroven reagujes na kazde jedno slovo. Tak velmi nad vecou si :)

      Vymazat
    6. Už pri písaní som vedel, že sa toho chytíš štýlom gotcha = redflag. Máš oproti mne jednu nevýhodu: 10+ rokov sa venujem psychológii - hlavne patológia (temná tetráda, poruchy osobnosti), vysokofunkčný autizmus.

      Takže sa obávam najhoršieho: jediný, kto nie je nad vecou, si ty.. Btw. "každé" je ďalšia tvoja generalizácia a redflag. Porucha osobnosti ti totiž nedovolí myslieť a fungovať inak. A trénovanému psychológovi tieto drobné nuancy udrú do očí ako falošný tón alebo logická chyba v dejovej linke filmu Františkovi :).

      Vymazat
    7. Jop, si na drogach.

      Vymazat
  3. Já jsem si ten jeden komentář stihnul přečíst a byl fajn.

    OdpovědětVymazat
  4. Hlavně se v tom japonském filmu americká Godzilla jmenovala Zilla, protože "Americans took the God out of Godzilla" (tak praví Tomijama Šógo).
    Mimochodem, jedna Godzila už v českých kinech šla, a to hned ta první. Byl to zároveň vůbec první japonský film, který kdy československá distribuce koupila. Jestli si to pamatuji správně.

    OdpovědětVymazat
  5. To maj slováci taky svojí Godzillu. Ficka. Nejen, že si od něj furt nechavaj dávat přes držku, on jim pak i chčije na hlavy a vůbec se netváří, že je to déšť 😀

    OdpovědětVymazat
  6. Zdrhnuvsi z "Odvaznych" palcu kvuli neustalym politicko-ideologickym zvastum zejmena od slunickarky Privrelove, abych objevil tento web a naznal, ze se idiotskym politickym vylevum nevyhnu ani tady od historii nepolibenych Diskuteru...

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.