30.11.23

Audio recenze: Tancuj Matyldo - 70%

Skvělé herecké výkony Rodena a Rázlové, většinou kvalitně napsané dialogy, ale ústřední zápletka přerodu otce a syna z hajzlů v lidumily je tak ledabyle načrtnutá a plná laciných scenáristických berliček, že to do značné míry ničí kouzlo filmu. 


12 komentářů:

  1. Zdravíčko, díky za recenzi a v odkazu je další film na téma, jak se děti vyrovnávají s Alzheimerovou chorobou rodičů https://www.csfd.cz/film/1237312-strepy/prehled/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle jsou všechno jen takové umělecké licence, které se vždy zabývají jen tím prvním stádiem Alzheimmera. Což znamená, že ten dotyčný je ještě zcela sebeobslužný a jen občas působí zmateně, zapomnětlivě nebo i jako šílenec, vymýšlí si věci, které se nestaly, ztrácí slovní zásobu i pojem o čase, neumí už používat přístroje a tak. Nikdy a nikde vám neukážou to pokračování, kdy se už netrefí na mísu, sám se neoblíkne ani si nepřipraví jídlo, a je třeba třeba ho hlídat 24/7, aby si nějak neublížil (pokud máte tu smůlu, že je v té době ještě pohyblivý). Tedy práce ne pro jednoho člověka na plný úvazek, ale pro několik ošetřovatelů. Takže všechna ta krásná morální dilemata zpravidla nakonec vyústí tak, že se rodina stejně musí obrátit na specializované ústavy.

      Vymazat
    2. Ten film je zrovna v tomhle dost překvapivý, ukazuje paradoxy té situace včetně té péče.

      Vymazat
  2. Tento web je archaický...

    OdpovědětVymazat
  3. Vy jste fakt špatní diváci... Do lepšího ústavu jí nemohl umístit protože je všechno plné!!! Ještě si tu konkrétní scénu pamatuji, jak to Roden vysvětluje

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, tak to ve filmu bylo a taky přesně tohle zmiňuji v recenzi. To je přesně ten případ špatného scénáře, který používá nesmyslné berličky. Místo se najde vždycky, jen se musí najít ústav který je dražší a/nebo dál od Prahy. Mám s tím docela zkušenosti z vlastní rodiny.

      Vymazat
    2. Najde se i dobré místo v Praze, jen se prostě musí podat víc přihlášek a počítat s tím, že čekací doba je cca 3 - 6 měsíců.

      Vymazat
    3. Ano, to jistě, ale ve filmu je to prezentováno jako "Potřebuju něco okamžitě, jinak nejsem schopen chodit do práce". I tahle situace je řešitelná, obzvlášť když mám peníze (jako Rodenův hrdina). Situace "nikde není místo" nemůže nastat.

      Vymazat
    4. No a co že nemůže nastat? Že někdo po kousnutí pavoukem zmutuje v superhrdinu taky nemůže nastat!

      Vymazat
  4. Roden byl fakt ňuf jakože a Rázlová taky ňuf. Takže doubleňuf. Jenže tó, tá jakože zápletka jako to, tak to nebylo úpe ňuf. Hodně laciný ňuf jakože, který pokazilo jako tó super ňuf od herců a kouzelný ňufání filmu. Takže jakože celkem furt dobrý ale ne topňuf.

    OdpovědětVymazat
  5. Chlebec, ty vis, ze i jako trollove maji treba nekdy i uroveň. Fakt ti to zvedne kladu, kdyz ti pohladim kontra reakcí?

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.