18.6.23

Audio recenze: "Asteroid City" - 60%

Po "Francouzské depeši" jsem se domníval, že Wes Anderson se svým unikátním stylem již nemůže dál jít. V tomto filmu se mu podařilo jít ještě dál. Je to zajímavé, ale je to už moc přeplácané a nebaví mě to tolik jako jeho starší filmy.


13 komentářů:

  1. Ten Wes chrli jeden film za druhym nevalne kvality. Kdyby si 9 let dal praci s piplanim jako jeden cesky dokumentarista a audio recenzent, tak by to byla cista 100procentni.

    OdpovědětVymazat
  2. Jaromír Bergmann18. června 2023 v 19:29

    Doom by Wes Anderson Trailer https://www.youtube.com/watch?v=Bl801cXxGv8

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paráda.. Nemohol natočiť radšej toto? Ale rozumiem, že na to potrebuje hlavne $$$ a aby od niekoho dostal $$$, tak jeho film musí zarobiť $$$. Takže to musí byť buď korektná pičovina o gaylordoch, ktorí kritizujú bielych mužov alebo vyrenderované trojuholníky..

      Vymazat
    2. Trailer vtipnej, Alien byl taky dobrej.

      Vymazat
  3. Well, The French Dispatch bol na môj vkus "too joint", takže toto si rozhodne nepozriem (time is money, že..) a svoju pozornosť zamerám radšej na jeho staršie kúsky.. ktoré som buď nevidel alebo si nepamätám, že som ich videl ("lásko, už ti není 20 let, ani 25" spieva nespomínam si kdo). Anyway..

    Môj najobľúbenejší Wesov film je pochopiteľne ***, ktorý zarobil iba $ 56 mil. (zisk trístnych $ 6 mil.,,, je tiež znakom dnešnej doby), takže v tom vidím príčinu odklonu od jeho "corporade identity" - buď $$$ v podobe pičovín typu Avatar alebo kvalita. A je to škoda, preveľká škoda..

    Takže by si mal (Wes) uvedomiť, že peniaze nie sú všetko - tým sú nehnuteľnosti a drahé obrazy - tak nech sa láskavo vráti ku svojmu trademarku a radšej robí kvalitné produkty, ktoré síce Anonymní kokoti (a Diskuter) nevedia oceniť, ale aspoň zaplnia vákuum a pohladia dušu nás mladých, šikovných, úspešných, perspektívnych a hlavne čarovných..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobry den, bohuzel nerozumim vasi reci a google translate vas jazyk nezna. Nejste tu omylem? Tady je Ceska republika a mluvi se zde cesky, nikoliv nejakym podivnym slovanskym dialektem nejakeho vychodniho kmene.

      Vymazat
    2. Wes Anderson se vyčerpal a teď je prázdný jak Františkův šourek. Jeho filmy jsou jen hezké. Upřímně žasnu, že mu na to vůbec někdo dá prachy, když to musí být všechno propadáky.

      Vymazat
    3. Ale vždyť on svůj trademark nikdy neopustil. Problém je, že všechny jeho filmy jsou blbý už od svých počátků. Dřív se mi to líbilo, ale podívat se na to teď, už bych to neocenil a hloubku bych v tom už asi taky nenašel. Prostě ta manýra byla zajímavá kdysi, ale teď už ne. Ergo kladívko, Wes je piča, hoy hoy hoy!!

      Vymazat
    4. Well, well, well!

      Vymazat
    5. Hlavne kdy byl Wes nacerpanej? Ja si z jeho filmu uprimne nepamatuju vubec nic krom toho stylu. Vim, ze v jednom filmu hral jeste nedementni Bruce Willis v netradicni roli a vzpominam, ze se mi hodne libil Grandhotel, ale uz nevim proc. A to je asi vse, co si pamatuju. Pritom nektere filmy ti po jendom zhlednuti odvypravim za deset let policko po policku. Prikladem je treba vetsina americkejch filmu Milose Formana. Pokud bychom sli vylozene za stylem, pak treba necha tohle kombo styl+vypraveni obtiskle v tve hlave Kubrick (ma take hodne symetrie a vzoru ve filmech, vypiplane kompozice). Wes je jen ten styl.

      Vymazat
  4. Bill Murray měl hrát roli Steve Carella (nikoliv Toma Hankse) ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osobně si myslím, že Bill fuckin Murray je hodně přeceněnej nafoukanej a nesympatickej cock.

      Na ČT24 právě dávali reportáž o novým filmu Netflixu. Stejně jako naše Ministerstvo zdravotnictví dělalo v době C-19 obchoďáka big pharmě, dělá teď naše veřejnoprávní telka reklamu big entertainmentu. Bravo. Tomu říkám korporátní stát jak vyšitej.

      Vymazat
    2. Tak ona ČT už dávno dělá velkou reklamu facebooku. Teda teď už možná ne, po opakovaných stížnostech, nevím, už ji víceméně ignoruju.

      Vymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.