21.11.23

Audio recenze: Napoleon - 70%

Všechno je to mírně chaotické a zbrklé, ale převážně to funguje a Phoenix i Kirbyová předvádějí zajímavé výkony. Epické scény jsou epické, dočkáme se překvapivého množství humoru a moc by mě zajímalo, jak se svým vyzněném liší čtyřhodinová režisérská verze od téhle. I když si nejsem jist, jestli se na ni v nejbližší době chci čtyři hodiny dívat.


22 komentářů:

  1. Okay, počkám si na 4 hod verziu, pretože "chaotické a zbrklé" je max. pre pacientov s ADHD. Spozornel som pri zmienke o "neschopnom Napoleonovi, ktorí mal šťastie, že mal talent na vedenie vojen". Tak neviem, či došlo k nedorozumeniu (to už tak v živote býva, že úspešní ľudia sú ako plebs, len majú navyše talent, ktorý dokážu aplikovať v praxi) alebo je to ďalšia woke wolowina o toxickej maskulinite a zhrzených utláčaných ženách.

    A Napoleonov generál čierneho etnického presvedčenia alebo zmätený pešiak s ukrajinskou zástavou v rohu plátna by ma už fakt nasral. Tak ale nie je to Wokeflix a nerežíruje to súdruh miliardár James Cameron a AppleTV zatiaľ nesklamal..
    ______
    How transwomen look at you, when you use their correct pronouns.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bacha, ve filmu vystupují ženy a určitou roli má i Karel (Filip) Schwarzenberg.

      Vymazat
    2. Černosi a Ukrajinské vlajky su presne veci ktoré vyplnia pridanú stopáž. A ešte samostatne konajúce ženy mimo kuchyne.

      Vymazat
    3. Ak by si mal niekedy špičkový sex (nie sex na špičkách) na kuchynskej linke, tak by vedel, že jednoznačne patria do kuchyne..

      Vymazat
    4. ROLF tak určite. Jediný kto tu má sex je Fuka, ale dobrý pokus.

      Vymazat
    5. Btw. medzi slovami "že" a "jednoznačne" som napísal "živé dospelé ľudské samice" (pretože čo je dnes žena, že) v tagových zátvorkách, tak sa to nezobrazilo..

      Vymazat
    6. To že sa tvoje fiktívne ženy nezobrazujú v reálnom svete, je správne.

      Vymazat
  2. Ahoj. Film jsem zatím neviděl ale z toho co říkáte berte samotné bitvy s velkou rezervou. Osobně mám načteno o Napoleonských válek cca 12000 stránek. Pokud by Film měl pojmout všechny důležité momenty života musel by být dlouhý 24 hodin. Jen namátkou nejvýznamnější bitvy: "Bitva u Rivoli, Marenga, Ulmu, Slavkova, Jeny, Jílového (neskutečný masakr), Firedlandu, Aspern a Esslingu (první porážka Napoleona), Wagramu, Ruské tažení (Borodino), Bitva u Lipska a geniální obrana Francie v roce 1814. A to nepíši o válce ve Španělsku, která byla pro Napoleona jeho válka ve Vietnemau... Doporučuji tento historický kanál:
    https://www.youtube.com/watch?v=91OmO2YMiDM
    Jirka Neuberg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omluva ze překlepy. Ta první bitva je obléhání Toulonu, kdy šlo o Francouzské roajalisty, s podporou flotily Velké Británie. Napoleon je začal ostřelovat, kdy se flotila musela stáhnout a Touloun padl. Žádná řadová bitevní loď ovšem nebyla zničena. Výprava do Egypt byla fantastický risk, kde minimálně 2 stačilo velmi málo aby byla Francouzská flotila Nelsonem zničena (Ten do Egypta dokonce doplul první, Nelson při plavbě Francouzkou flotilu minul a předehnal ji...). Bitva u Slavkova probíhala (ve zkratce) následovně: Napoleon nalákal na své oslabené křídlo hlavní útok koalice, která si tímto oslabila střed, kdy na střed poté Napoleon plnou silou zaútočil a tím rozdělil frontu koalice na dvě části. Legenda o utopených, je již z epilogu bitvy, reálně utonulo cca 200 koaličních vojáku. Více zde:
      https://www.youtube.com/watch?v=bhQe2cjr5XQ

      Vymazat
    2. Ja bych rekl Kejne, ze tvoje fetise nikoho moc nezajimaj.

      Vymazat
    3. Hodiny dějepichu jsou jinde!

      Vymazat
    4. Já chápu, že máš pocit že 12000 stránek bys měl nějak zúročit, ale tady nás to fakt nezajímá.

      Vymazat
    5. Náhodou, mě to zajímá. A historické okénko je pořád kvalitnější literatura než liščí zvratky.

      Vymazat
    6. Srovnávat cokoliv s Líškou je faul. Kromě toho, ten tu bude tak jako tak.

      Vymazat
  3. 1) Podle spisovatele Davida Ewinga Jr. je Napoleon fiktivní postava, která nikdy neexistovala. Just sayin, bitches.
    https://www.amazon.com/Tartaria-Napoleon-did-exist-English/dp/B0CFCTC1XR

    2) Tady je dokument Out of Shadows (2020). Zajímavé a podnětné téma.

    https://yts.mx/movies/out-of-shadows-2020

    https://uloz.to/file/xSQtP0tDrV4T/out-of-the-shadows-vystoupeni-ze-stinu-cz-titulky-mp4#!ZGx5ZGR2ZzVmZQOzLwNkZ2EzBGR5Z1D0IaW6EHVkFTqAFwuyZt==

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vše, co smrdí konspirací z principu odmítám. Děkuji za nabídku možného „prozření“, ale já raději budu nadále setrvávat ve svém vlastním vesmíru s vlastními hodnotami a postoji. Z konspiračních teorií je mi na zvracení. Země je placatá, na Měsíci nikdo nepřistál, holocaust je pověra a Isaac Newton byl ve skutečnosti potomkem vesnického idiota a vlastní sestry Mary Smith.

      Vymazat
  4. Je tam Řehoř? A ochrání ho Katka?

    OdpovědětVymazat
  5. Přináší tam někdo oběť? Nejvíc obětí samozřejmě přinášejí šamani. Na film o šamanech bych šel. I kdyby byli animovaní nebo jinak onimózní. Sˇamani jsou super, málo se o nich točí....ukradeno z doby kdy byl fffilm f pořádku.

    OdpovědětVymazat
  6. Ještě jsem neviděl, ale už od prvního traileru mně ponekud odrazuje Napoleonova gigantická čepice.
    Ale holt Ridley Scott, vždy se chlubí
    jak je všechno "historiccaly accurate" a pak je to ohledně toho jen pytel nesmyslů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem už viděl.
      No film bych popsal jedním slovem: divnej.
      Mělo se to jmenovat Napoleon a Josefina. Půlku filmu sedí někde na pohovce a povídají si, nebo si povídají někde jinde. Obsáhnout celý život tohoto giganta našich dějin je čirý nesmysl a pomateny Ridley Scott to nedokáže ani v té 4+ hodinové verzi.
      Je z tohoto traileru v kinech zcela zjevné, že musí mít natočené stovky hodin filmového materiálu a měli z toho udělat několik sezón na streaming a bylo by to super.
      Někdo nikdy třeba ani v životě neslyšel o nějakém Napoleonovi a tak ho to pobaví. Pokud jste jen aspoň normální člověk,
      který něco ví o historii, tak tohle je hrůza.
      No holt jako obvykle arogantni good old Ridley Scott, ten nikdy nezklame.

      Vymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.