23.11.23

Audio recenze: Tajemství a smysl života - 20%

Jsou filmy, s jejichž ústřední myšlenkou zásadně nesouhlasím, a přesto se mi líbily (namátkou "Princ egyptský" nebo "Jak přicházejí sny"). Problém Vachlerova filmu je v tom, že vás dvě a půl hodiny pouze INSTRUUJE, co si máte myslet o životě a vesmíru, a obsahuje pramálo věcí, kvůli kterým by stálo za to se na něj dívat (například herecké výkony nebo zápletku), pokud vám ty instrukce připadají střídavě legrační a nesmyslné. Je to spíše prapagandistické verbovací video než hraný film. A strašně dlouhé. 
Toto je skutečný, nijak neupravovaný záběr z filmu


56 komentářů:

  1. Ohhh ten aliens meme he he ha ha, ten byl tak cool pred dvaceti lety. Čágo bélo šílenče.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu já za to, že dnešní film vypadá jako dvacet let staré meme?

      Vymazat
    2. Nechal bych tomu opravdu velice volný průběh.. člověk k určitým poznatkům skutečně má vyzrát, nedovedu si představit jaderného fyzika ovládající reaktor, který by měl znalosti třeba jen druhého semestru.. asi tak :)

      Vymazat
  2. Franto, ty jsi stejně pan Pištělák. U kdejaký Hollywoodský sračky, kterou defacto tvoří ti nejmocnější lidé na světě, se nad nějakou propagandou nezamýšlíš, dokonce se tím, že filmy vnímáš povrchně, i chlubíš. A přitom tahle pseudodíla jsou agendami doslova přecpána. A tady chudáka Vachlera, kterej se kvůli týhle sračce zadlužil až po uši, a chce jen lidem předat nějaké pozitivní poselství, pranýřuješ a nazýváš prapagandistou. BTW tohle debilní slovo z tebe vyšlo na peaku tvého prázdného orgazmu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co to plácáš vole? Vachler nepředává poselství. Nutí každýmu svojí jedinou správnou pravdu. Už dlouho.

      Vymazat
    2. Až na poslední dvě věty, moc fajn komentář.

      Vymazat
    3. Cele je to kokotina. Ale mozno Hozovi vadi, ze v akcnych filmoch biju nackov.

      Vymazat
  3. Film nebyl úpe ňufínkovej, bylo tam vsechno debilní a archaický. Prostě jakože že jo.

    OdpovědětVymazat
  4. Znáte film Miracle Mile (1988)? Je to apokalyptická runaway lovestory. Za mě nedoceněnej kus. Doporučuju & frrrrrruck yall.
    https://www.csfd.cz/film/18479-miracle-mile/prehled/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prečítal som si o tom. Nie som fanúšik downer endingov, takže si to nepozriem, ale máš pravdu, že to môže byť celkom pecka podobného bezútešného rangu ako ten film kde ľudia strácali postupne všetky zmysly... Perfect Sense.

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Nejsme. Tak například Slováci jsou věřící a proto usilují o intronizaci Ježíše Krista za krále Slovenska. Držím jim palce, aby se to povedlo. A hned jako další krok mohou obnovit svatou inkvizici. Je jí třeba jako soli!

      Vymazat
    2. Áno, stále čakám(e) na príchod nového mesiáša - zatiaľ sa dočkali v Argentíne, Maďarsku, Polsku, Holandsku a Rusku..

      Vymazat
    3. V Rusku je mesias poslednych 20 rokov ale furt tam seru do kadibudiek a zomieraju v 50tke. Ale uz im to tam pomaly civilizuju muslimovia, to je pravda.

      Vymazat
    4. Jim zima, hlad, smrad a vrazdeni nevinnych nevadi. Hlavne ze jsou Velky, hrdy narod a mesias je vsechny miluje.

      Vymazat
    5. 20? To pridej. Putler se motal kolem umirajiciho Jelcina a mnul si ruce uz v pulce devadesatek.

      Vymazat
    6. Nekdy kolem roku 2000 uz Putler travil opozici, jako tuhle toho starostu Petrohradu, se kterym nedavno uniklo to video, jak v rusky sustakovce hrajou ping pong. Ani v jednom clanku o teto udalosti se vsak nikdo nezminil o osudu Putinova pingpongoveho spoluhrace. Putin ho vyslal na nejakou svou volebni akci. No a na te akci byl otraven a zemrel.

      Vymazat
    7. Už máte Fica, ten vás tak spasí, že se budete štěstím červenat.

      Vymazat
  6. Prapagandisti sú nejaká radikálna odnož Gandhiovcov?

    OdpovědětVymazat
  7. Bohuzel kdyz jsem odchazel z toho filmu, tak jsem presne vedel, ze to lidi bud budou milovat, nebo nesnaset. Bohuzel tento film neni pro kazdeho. A uz vubec ne pro lidi, co jedou klasickej konzum a vlastne si ani nechtej pripustit, ze se da zit i jinak, protoze by museli pripustit, ze to do ted nedelali treba nejlepe...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak píšu i říkám v recenzi, je mnoho filmů, které "nejsou pro mě" a přesto jsem je hodnotil kladně, protože to prostě jsou dobré filmy. Na rozdíl od tohoto.

      Vymazat
    2. Ze nejedu klasicky konzum neznamena, ze budu bezhlave verit kdejaky ezopicovine. Ale znam osobu z prace, u ktere vim, ze se po shlednuti tohoto filmu bude rozplyvat, kolik moudra, pravdy a poselstvi v tom je. A takovych blouznivcu jsou mraky. Kdyby to aspon bylo lip natoceny. A ne jak 20 let stara bckova ezoslatanina plna sokujicich odhaleni, ktrou vysilaji dopoledne na nejakym odpadnim kanalu.

      Vymazat
  8. Mam velmi offtopic, ale i tak dulezitou otazku, co bude se svetem, kde si nemuzu pustit veskerou filmografii lidstva z ulozto.cz ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svět bude v prdeli ještě víc, než byl do teďka.

      Vymazat
    2. Vtipné na tom je, že pro obhajobu práva na sdílení před ty vznikla Pirátská strana. Sdílení bylo jjeich hlavní téma a dodnes se podle toho jmenují.

      A když se konečně dostali do vlády, tak korporace nad sdíleči zvítězily (pochopitelně to přišlo přes EU) a možná už definitivně.

      A Piráti ani nemukli.

      Vymazat
    3. Zdieľanie mohla byť hlavná téma niekdy v roku 2000. Dnešný digitálny svet je úplne inde a autorské práva tiež treba dodržiavať. Grow up.

      Vymazat
    4. Sdílení pro ně byla priorita číslo 1 do roku 2014. To se Ivánek rozhodl "monetizovat" práci pro Piráty tím že se nechá zvolit do EU parlamentu. Tam zbohatnout a tím Piráty ukončit (ten rok se přesně tohle povedlo Machovi se Svobodnými). Velmi těsně mu to nevyšlo. A po náročné předvolební kampani mu s alkoholismem museli pomoci odborníci. Dal si rok pauzu a prodal Piráty nadnárodním strukturám (ti co jinde provozují různě pojmenované Zelené). S nimi přišly peníze a profesionální marketéři a od té doby sdílení už netlačí. Jen si nechali tu starou značku. Něco jak když se na elektromoped z Číny nalepí cedulka Babeta.

      Vymazat
  9. Franto, budeš prekladať Slávika, ako vždy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Franta prelozil Honzika Bendiga na hlavni stranky novin. Staci?

      Vymazat
  10. Nevím, zda jste si povšimli, ale pan Fuka vyjádřil podporu Palestině tím, že naznačil nesouhlas s Princem egyptským (= Mojžíš okupuje Palestinu pro Izrael). Nechutné.

    OdpovědětVymazat
  11. Je to krasny film.

    Igor Chaun

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není. Neigor Chaun. Bháne.

      Vymazat
    2. Je to krasny Chaun.
      Igor Hnizdo.

      Vymazat
    3. Jsem krásný Igor. Říká Chaun. Bhánové a dhámy.

      Vymazat
  12. Pane Fuko, jelikož film tolik kritizujete, tak Vás zasáhl nejvíce. Za pár měsíců, se za svůj komentář budete možná stydět, jelikož film Tajemství a smysl života, bude slavit úspěch po celém světě. Panu Vachlerovi, za tento film moc děkuji !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Blanko, Vás ten film bohužel nezasáhl natolik, abyste přestala psát čárky na naprosto zbytečných a nesmyslných místech uprostřed vět.

      Vymazat
    2. Čárky na nesmyslných místech také mohou být pro někoho smyslem života. Jistě o tom někdo jednou natočí film.

      Vymazat
    3. Čárky na nesmyslných místech (vedle výfuku) jsou tajemství a smysl života..

      Vymazat
    4. Bohuzel, ezo lzi slavi obecne uspech po celem svete. Tohle je jen dalsi kupka blouzniveho hnoje zastitujici se vedou. A je mi za ty tydyty trochu studno.

      Vymazat
    5. Presne v tomto stylu jsou v malovani vyrobeny takovy ty konspiracni citaty o ockovani a placate Zemi.

      Vymazat
    6. Tady neni co krytyzovat, velka pochva.

      Vymazat
    7. Paní Blanko, svrbí Vás čárka?

      Vymazat
    8. MALOVANIE UROBIL BILL GATES. HNED VIE VSETKO KED TO TAM PISETE. SAKMYSLITE VYOUCE ZE PRECO JE VZDY PRED VAMI???PISETE NA PAPIER TO GATES NEPRECITA!!!!!

      Vymazat
  13. Ja preferuji carky na smyslnych mistech

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kecy, kecy, jinak bys, to napsal, úplně jinak. Jsi, jen pozér a ne, člen tábora paní Blanky.

      Vymazat
  14. Podle ukazek, kdy se na ruznych mistech objevuji filozofujici duchove ()))

    OdpovědětVymazat
  15. A není to v podstatě kopírka filmu Co my jen víme?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně ne!
      Igor.
      Díky Diskutere, žes mi půjčil antiezotelefon.

      Vymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.