19.7.23

Audio recenze: Oppenheimer - 90%

Očekával jsem hodně a dostal jsem ještě o něco víc. Téměř po všech stránkách dokonalé a tři hodiny utekly jako voda. Jen mi to připadalo místy až příliš nabité informacemi a emocemi, takže jsem měl trochu problém všechno současně zpracovávat.


35 komentářů:

  1. Já myslel, že pan Fuka něco tak triviálního jako jsou emoce, vůbec nevnímá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Preto mal problém to celé spracovať.

      Vymazat
    2. Nezapomeňte, že eunuši se vyznačují speciálními schopnostmi, mj. i rozpoznáním emocí ostatních děvčat.

      Vymazat
  2. Nolan je bezesporu výbornej režisér, ale už téměř od jeho počátků ho považuji za Goebbelse USA. Z toho důvodu bych byl opatrný ohledně té historické věrohodnosti. Ale na film se dost těším, jdu zítra.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Daj nejaký argument, ohľadom toho Goebbelse USA :D

      Vymazat
    2. Hodně jsem to cejtil z filmů o Batmanovi, pak Interstellar a Dunkerk. Takovej ten západní patriotismus a patos, někdy víc, někdy míň zjevnej, často jen v detailech. Ale samozřejmě je to spíš v rovině mého subjektivního pocitu, než objektivních faktů. Osobně zastávám extrémní a většinou opoziční názory, často na základě málo známých informací - dnešní stádo to nazývá konspirace a dezinformace. Ale nechci se do toho tady pouštět hlouběji, sem chodím bavit se a trollit toye. Jestli se chcete ponořit do králičí nory, doporučuju analýzy (ne rozhovory s hosty) studia Tapin-rádio na Odysee - to je poměrně silná káva. Světu mír, JV(b)

      Vymazat
    3. Interstellar je ten film s kosmickejma lodema na přehradě?

      Vymazat
    4. Lmao levičák pacifista Nolan může USA očerňovat ve filmu jak chce a putinista-komundíra Jan Hromský si stejně bude stěžovat. Důkaz že s putinisty-komunisty nelze vést dialog.

      Vymazat
    5. Takže to, že nesouhalsím s Nolanem a nestříkám z jeho filmů, je pro tebe důkaz, že s komunisty se nedá diskutovat? A od kdy je Putin komunista? A od kdy Nolan pacifista? Vždyť téměř polovina jeho filmografie jsou akční filmy a ty zbylé jsou často také o násilí. A vážně si myslíš, že když Nolan natočí jeden film, kde si do USA trochu rejpne, že tím se jako odčiní všechno zlo, co Američani ve světě napáchali? Ty jsi hloupější než můj pes, ten alespoň drží hubu.

      Vymazat
    6. Ruskej šváb si přišel pobrečet, že nemá rád Nolana a Západ k recenzi filmu od Nolana, která je o tom, jak USA vyrábí atomovku. Oukej, tak díky, žes dal vědět a čau.

      Vymazat
    7. Já myslel, že jen tak trolíš Honzo, ale ty to snad opravdu myslíš vážně :D

      Vymazat
    8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    9. Trolim, netrolim... Tohle je vážný téma, takže ho beru vážně. Plody 2. sv. války sklízíme dodnes (Ukrajina, EU, Pax Americana). A to s tím ruským švábem je strašně neoriginální a primitivní. Náckové taky Židy potřebovali nejprve dehumanizovat, tak je začali veřejně označovat za krysy a zhoubnou houbu atd. Už chápeš, kam mířím? Prostě plody 2. sv.v.

      Vymazat
  3. PRGA včetně poslechu.

    OdpovědětVymazat
  4. Ale trochu mě zaráží, že nahoře na tom obrázku je černoch. Vypadá to, že jsou někde ve vládní budově, kanceláři. Silně pochybuji, že v USA v roce cca 44 mohli bratia černoši pochodovat s visačkou na saku po chodbách třeba Pentagonu. To by měl na sobě asi jinej mundur...a pytel na hlavě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To byl myslim v celem filmu jediny cernoch v nejake trosicku podstatnejsi roli (a je tam minutu).

      Vymazat
    2. To tam dali jen kvuli pripadnymu Oskarovi, aby je nevyskrtli z nominaci.

      Vymazat
    3. Černoši právě že byli mezi zaměstnanci Pentagonu, proto tam také měli proslaveně segregované záchody a proto je jich tam dnes proslaveně dvakrát tolik než kolik by jich rozumný člověk potřeboval.

      Vymazat
    4. William Jacob Knox, Jr. was the only black supervisor during the Manhattan Project. His work at Columbia University in New York proved invaluable to uranium enrichment

      Vymazat
    5. William Jacob Knox, Jr. was the only black supervisor during the Manhattan Project. His work at Columbia University in New York proved invaluable to uranium enrichment

      Vymazat
  5. Už aby došly slavný osobnosti, tyhle životopisný přikrášlenosti každýho jenom otravujou.

    OdpovědětVymazat
  6. Odpovědi
    1. Až bude u Fukových k obědu čočka nebo hrách. To pak bude buď a-bomb, nebo h-bomb.

      Vymazat
  7. Pokud bych to měl shrnout, z filmu jsem si odnesl zhruba 3 dojmy.
    1. Jako audiovizuální dílo je to téměř dokonalé.
    2. Američani jsou psychopati.
    3. Ch. Nolan je Goebbels USA.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lmao Nolan udělá plačtivý film o tom jak je americká vláda špatná a bezohledná a jaké zlo je to že Amerika si dovoluje mít jaderné zbraně kromě Rusů a Číňanů a dalších tvých určitě oblíbených režimů A STEJNĚ TO NESTAČÍ

      Vymazat
    2. Celou dobu jsem přemejšlel, jak bych formuloval to, co jsem ti chtěl původně odpovědět, ale stále žasnu nad hloupostí tvého komentáře (a ještě to zvýrazníš). Takže podle tebe stačí, když Američané natočí film o atomové bombě k tomu, aby ospravedlnili všechno zlo, které tou bombou napáchali? Takhle si to myslel?

      Vymazat
    3. Americani tema bombama napachali mnoho a mnoho dobra, pravdepodobne jima zachranili statisice, az miliony zivotu v okamziku pouziti, a dalsi nezjistitelne mnozstvi v pozdejsich letech...
      Rozhodne atomova bomba je jeden z nejucinejsich nastroju miru, jaky kdy existoval.

      Vymazat
    4. Lojzo, to je joke? Jak přesně zachránili až miliony životů tím, že hodili na již poražené Japonsko dvě atomovky? A vážně je to nástroj míru? Takže tank, granát, pistole jsou taky nástroje míru, akorát méně efektivní než a-bomb? Už chápu, dobrej vtip, fakt dobrej.

      Vymazat
    5. Naivni Honziku, demonstrace dosud nezname a nicive sily mela za nasledek napriklad to, ze se neuskutecnilo vylodeni na domaci japonske ostrovy: https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Downfall.
      V ramci studene valky hrozba vzajemneho jaderneho zniceni zamezila tomu, aby se vedly velke konvencni valky mezi soupericimi bloky - treba klidne na uzemi Evropy. Proxy valky probihaly, lec bez globalniho efektu.
      Dovzdelej se a pak si klidne prijd popovidat.

      Vymazat
  8. Ad vliv 70mm filmu, ze muze ignorovat format. Nemuze. Zadne jine kino / projektor tenhle format reprodukovat nedokaze, takze neni pravda co zazni v prvni casti. Velikost je jedna vec, ale predevsim pak pomer stran a co je tak v konkretnim zaberu videt. Jak moc velky vliv to ma na zazitek z celeho filmu si netroufnu soudit https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1685963488

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.