22.7.23

Audio recenze: Dvě slova jako klíč - 10%

Představte si, že máte pětihodinovou ságu plnou zajímavě prokreslených postav, dramatických zvratů a superemotivních vyvrcholení, vyberete z ní JENOM sto minut těch superemotivních vyvrcholení a uděláte z nich stominutový film, ve kterém pak jsou jen superemotivní pointy, ale nic mezi nimi. Žádná definice postav, žádné zápletky, nic. Místo všech zápletek a gradací jsou voiceovery, které vysvětlují, co se postavám stalo, co právě cítí a co má cítit divák. Nedivil bych se, kdyby to byl náborový film produkovaný nějakou sektou Jaroslava Duška. Jediným pozitivem je řemeslná stránka, kdy některé záběry (kde se nemluví) vypadají jako slušně výpravné cestopisy.
 

16 komentářů:

  1. Barbie nebude? Ilča na to nechtěla jít?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím nevíme. Moc se nám nechce ani jednomu a nebyla projekce.

      Vymazat
    2. Pry je to jako Lego Movie Frantisku, cili potencial na 100procentni.

      Vymazat
    3. Silně pochybuji, že to bude podobné. Barbie bude prošpikována neomarxistickou ideologií, zatímco Lego filmy byly čistý demence (v tom nejlepším slova smyslu) a ještě k tomu geniálně zpracovaný. "... a pak ještě Brumbál. Ale já jsem Gandalf." Haha, geniální. A Lego Batman (2017) je taky super.
      Dobře si pamatuju, jak jsem tu Františkovi psal do komentářů, že jsou lego filmy odpad, a pak to děti přitáhli domů a já se nasmál, jak dlouho předtím ne.

      Vymazat
  2. Pětihodinovou ságu z nějaké východní země bych si dal. Třeba z Japonska?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud to bude dokončené, rád kouknu. Takže nekouknu...

      Vymazat
    2. Podívám se, ale nic neslibuji.

      Vymazat
  3. No já tedy nevím, ale dělat filmové recenze a tudíž se stavět do role kritika a nevidět ani jeden film s P. Richardem mi přijde tak trochu... No divný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi připadá jako celkem přesný ekvivalent toho, že já do svých 35 let neviděl nic s bratry Marxovými, kteří pro mě na přelomu tisíciletí byli něco podobně archaického jako je pro dnešního člověka kolem 30 Pierre Richard...

      Ale kdybychom byli kritici, jistě by nám takovou neznalost někdo vyčítal, vo tom žádná...

      Vymazat
    2. A ted si vem, ze Fukopupeni nevideli ani Kmotra a Scarface a buhvico jeste. Dokonce Obcana Kanea Fuka videl pomerne nedavno a pak o tom asi mesic mluvil, jakej je to intelektual.

      Vymazat
    3. Richard je šílenej, ale Uprchlíci bylo dobrý.

      Vymazat
  4. Není to spin-off Chocking Hazardu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeden z artefaktu ceskeho filmoveho odpadu s prisernou muzikou. Je to ale vzacny artefakt, protoze obsahuje jednu z velmi male hrsticky Fukou DOKONCENYCH praci. (Ano, je to ta muzika).

      Vymazat
  5. Nemá s tím něco společného Vachler? Ten se proslavil tím, že se chlubil, že udělal z vlastního psa vegana (pes už je po smrti), takže by si s Duškem rozuměl.

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.