22.7.23

Indičtí filmaři jsou opět napřed!

Nová indická romantická komedie / muzikál Bawaal obsahuje všechno to, co českým romantickým filmům tak citelně chybí: To znamená vylodění v Normandii, Annu Frankovou, koncentrační tábory, plynové komory a Hitlera, který zachrání rozpadající se vztah Ajaye a Nishi.

Zábět z traileru filmu Bawaal

Zde je trailer, nejzajímavější to začne být od času 01:40:

Film je nyní k dispozici na Amazon Prime a jiných digitálních zdrojích, s anglickými titulky.

Záběr z filmu Bawaal

Marie Poledňáková by měla co dohánět, kdyby nebyla mrtvá! V Indii prostě tuhle romantiku umí. A nejen romantiku, zmrzlinu taky:



21 komentářů:

  1. Ta Fukova jednoducha rovnice Hitler = humor je cim dal trapnejsi a trapnejsi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, ta rovnice je "Hitler = romantika + zmrzlina"

      Vymazat
    2. Franto, autobus do Lidic ti definitívne ušiel.

      Vymazat
  2. To je ten pán ako sa po ňom nevolá tvoj pes?

    OdpovědětVymazat
  3. Hitler je pro Indy prostě něco jako pro nás Napoleon - zajímavej týpek, co málem obsadil celou Evropu. A "být (jako) Hitler" v indickém kontextu znamená být tvrdý a panovačný. Proto existuje telenovela Hitler Didi ("Tetička Hitlerová"), jehož titulní hrdinka je přísná, ale nechce dobýt Polsko a vyhladit Židy. Málokdo v Indii má Hitlera za nějakého dobráka, ale není to prostě ten komiksový záporák a ďábel jako v západní kultuře. Což nakonec platí pro většinu Asie. Třeba v Thajsku je to s Ádou ještě o něco divočejší.

    btw. Bude teda recenze?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teraz si Fukovi zobral všetko nadšenie z filmu.

      Vymazat
    2. Nekaz Frantiskovi srandu. Vzdyt Hitler rovna se ha ha placame se vsichni do kolen. Hele tady je v traileru fotka Hitlera, musim o tom rychle napsat clanek a postnout to na asocialni site, abych byl jakoze cool a humorista.

      Vymazat
    3. A jak v Indii vnímají např. soudruha Churchilla?

      Vymazat
    4. Vidím, že lidi tady ve Fukariu přemýšlí podobně jako v jiných stádech. Nacistické Německo=Hitler=zlo; Rusko=Putin=zlo; SSSR=Stalin=zlo. Věci jsou složitější a žádný z těchto představitelů neměl absolutní moc. To je pohádka pro děti aby začali myslet tím "správným" způsobem. Pravda je taková, že v každém režimu jsou a byly frakce, které mezi sebou tvrdě bojují a intrikují. Takhle to bylo v SSSR, v NSDAP, je to tak v Rusku dnes, v Číně... Každé to legendární zlo měl na starost celý aparát, který byl tvořen lidmi právě i napříč těmi frakcemi.

      No a například Hitler je zrovna celkem komická postava. Prý byl schopen si do super kvalitního vína nasypat čtyři lžičky cukru, aby víno bylo správné sladké, to vše u stolu s tou nejvyšší německou smetánkou, která na něj samozřejmě koukala jako na magora. Prý konzumoval denně velké množství vajec. Měl krátké nohy, žádná ramena a velkou hlavu. Byl to extrémně náladový hysterik. No to je přece klaun par excellence.

      Vymazat
    5. Tak ja ti to osvezim Honzo. How do you called blind German??? A not see.

      Hahahahahhahaha to je legranda.

      Vymazat
    6. Churchilla asi spíš negativně, ale myslím, že nějaký speciální hejt zrovna vůči jeho osobě namířený není, protože se prostě až tak neřeší. Britská nadvláda jako taková je ale vnímaná negativně. Existuje třeba (řemeslně kvalitní) film Rangoon, kde je jedna z postav členem proti-britské guerilly spolupracující s nacisty. Když se jí jiná postava ptá, jak může spolupracovat s ďábly jako je Hitler, dostane se jí odpovědi, že na druhé straně jsou taky ďáblové, jen nejsou tak zjevní na první pohled. Revolucionáři spolupracující s nacisty jsou v Indii vnímáni jako hrdinové, kteří bojovali za dobrou věc a ano, spojili se u toho se zloduchy, ale bylo to podle principu "nepřítel mého nepřítele" a to pozitivní na nich stále převažuje.

      U nás by spojenectví s nacisty bylo diskreditační a málokdo by je asi srovnával s Britským impériem.

      Zas to ale není jako třeba v arabském socialismu / nacionalismu, že by všechno britské / západní bylo automaticky odmítáno. Indům vadí Západ tehdy, když mají pocit, že se nad ně povyšuje, chce je poučovat, nepřiznává své historické zločiny, nebo se chová pokrytecky (i když někdy jde o legitimní kritiku).

      Třenice o koloniální minulost (tedy ty neakademické) jsou málo kdy věcné, protože na straně bývalých kolonizovaných obvykle bývá snaha její negativa nafukovat a zveličovat, zatímco na straně kolonizátorů je zase opačná tendence prezentovat kolonizaci jako takový výhodný rozvojový projekt, co přece přinesl železnici, školy a nemocnice a ten útlak přece nebyl zas tak strašný.

      Vymazat
    7. Díky Nikto, za vyčerpávající odpověď. Myslím, že na třenice o koloniální minulost by nejlépe odpověděla přítomnost: Chtěly by Indové zpět pod správu Britů? I dont think so. Taky všechny ty vymoženosti tam Britové neinstalovali protože by chtěli pozvednout životní úroveň Indů bimbů, ale aby se jim lépe spravovala kolonie, otroci rozuměli pánovi atd.

      Začátkem 50. let indický předseda vlády děkoval SSSR za pomoc při postkoloniální obnově země. Dodal, že pomoc ze strany SSSR byla nezištná a nenesla v sobě žádné stopy vypočítavosti. Takže tak.

      Vymazat
    8. Tvl Hromskej, ještě žes nám popsal fyzickej vzhled člověka, kterej je zachycenej asi tak na miliónu fotek a videí. Joudo.

      Vymazat
    9. Tvl, ty joudo, popsal jsem i charakterový vlastnosti, který na fotkách nejsou. Začínám si myslet, že mě takhle hloupě provokuješ schválně, ale to je na tebe, bimbo, moc sofistikovaný. Ty prostě jsi takhle retardovanej, bimboši.

      Vymazat
    10. Kdybych tě chtěl provokovat tak napíšu, že jsi otravnej spammer skoro jako Líška.

      Vymazat
    11. Kámo, já žasnu. Ty už mi ani nevyvracíš, že jsi trubka. Jedinou možnost, kterou připouštím, že jsi chytrej, mi sám vyvrátíš. Borec!!

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Vzhledem k tomu, že Hitler zabíjel ve velkém Rusy, tak se nějaká forma postupné rehabilitace bohužel dá očekávat.

      Jeho spojenci z východu co mu s tamní genocidou pomáhali už mají sochy a ulice.

      Vymazat
  5. Nechal bych pana Hitlera spát, za par set let se na všechno bude hledět úplně jinak. Gaius Julius Caesar, velký státník, geniální vojenský stratég a vůdce, spisovatel, atd. atd.
    Milion vyvrazdenych a zotrocených
    sem, milion tam. Napoleon v Paříži v mramorovém sargofagu. Hrdina Francie a teď o něm ještě natočil film Scott. Pol Pot, velký Mao, další desítky milionů mrtvých. Japonské hrůzy v Číně..
    Holt jsme ale pana Hitlera měli hned vedle a mnohdy i u nas a tak je to pro nás ten zlý pán dodnes.
    To byl mnohem horší Heydrich/Himmler. O Heydricha jsme se postarali a jak skončili ostatní víme také.
    Všechno chce svůj čas, rád bych si přečetl učebnici dějepisu třeba v toce



    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.