12.7.23

Audio recenze: Mission: Impossible Odplata - První část [Mission: Impossible - Dead Reckoning Part 1] - 60%

Bohužel nic, co by pro mě vybočovalo z nezáživného mírného nadprůměru posledních několika dílů. V některých ohledech dokonce ještě slabší (příliš digitální akční scény, příliš dlouhé nesmyslné tlachání).


44 komentářů:

  1. To jsi to viděl a recenzoval dost pozdě teda.

    OdpovědětVymazat
  2. Frantisku, kdyz te ty filmy uz tak moc nebavej, proc na ne furt dokola lozis?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protoze to, jestli me film bavil, se dozvim az kdyz skonci... Nebo aspon az kdyz zacne...

      Vymazat
    2. A co je to "nezazivny mirny nadprumer"?

      Vymazat
    3. To znamená, že není moc záživný, ale je nadprůměrný. Ale jenom mírně, ne víc!

      Vymazat
    4. Neni to trochu oxymoron? Asi jako velmi nezazivny silny nadprumer? Neni to proste tak, ze uz te nebavej ani dobre filmy a je cas na nejake jine zazivne hobby?

      Vymazat
    5. Jestli to má být neřečnická otázka, tak "ne" a "ne".

      Vymazat
    6. Frantisku a videl jsi za posledni dva roky nejake spickove filmy, ktere bys mohl doporucit?

      Vymazat
    7. Ano, ale moc jich nebylo. 100 % jsem dal snad jen Tetrisu.

      Vymazat
    8. No já bych určitě doporučil seriály Succession, Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty a Wu-Tang: An American Saga (pokud máte rádi Wu-Tang Clan).

      A potom podcasty studia Tapin-rádia na Svobodném vysílači, ty jsou ultra.

      Vymazat
  3. Ajs vajt šat = led bílý zavřený

    OdpovědětVymazat
  4. Ja to teda uvidim az v piatok ale na tie prilis digitalne akcne sceny som teda zvedavy, nakolko minimalne kvoli vlakovej scene postavili realny vlak ktory isiel po trati a za jazdy na nom tocili realni herci isteni lanami

    OdpovědětVymazat
  5. To jsem zvědav. Dlouhé tlachání bylo vždy slabinou MI, ale nic není horšího než MI 2 od Johna Woo, to je super retardovaná ultra teplá mega debilita.

    OdpovědětVymazat
  6. Jak se natacela scena s vlakem:
    Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One | Train Stunt Behind-The-Scenes
    https://www.youtube.com/watch?v=n7Bcsh9Dh5o

    Rikal jsem si u toho, ze to CGI uz dnes umej docela dobre, kdyz si daji zalezet. A ono to bylo tim, ze to vlastne nebylo komplet CGI ale hodne praktickych efektu a akce.
    Treba jak ta lokomotiva pada z odstreleneho mostu, to jsem si rikal ty jo, to se jim povedlo naanimovat fakt realisticky, a ono to bylo doopravdy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je tam jistě hodně praktických efektů, které jsou občas ničeny tím, co k nim potom digitálně dodělají. Snaží se to video tvrdit, že opravdu dělali kotouly na střeše jedoucího vlaku, metr před návěstidlem, které je těsně nad tou střechou? To snad ne...

      Vymazat
    2. Tak ono to to video přímo netvrdí ale svádí to k té domněnce, to jo.
      Ale že tam bylo opravdu hodně praktických efektů, všude, kde to šlo, to je fakt a je to takový jeden z bonusů série "M:I".
      To bylo už v dílech 4,5,6 který se mi docela líbily a kde to bylo možná takový přehlednější a uvěřitelnější. Taky to má co dělat s dékou filmů, kdy ty předchozí díly měly:

      M:I1 - 110 min
      M:I2 - 123 min
      M:I3 - 126 min
      M:I4 - 127 min
      M:I5 - 132 min
      M:I6 - 147 min
      M:I7 - 164 min

      Ta stéle narůstající délka filmů tomu nepomáhá a taky z toho tedy nejsem nadšenej.
      Zajímavý je, že dnes (v době fake news a fake videi) už i lidi asi předpokládají, že tam bude všude, kde to jde CGI (a u jiných filmů to tak i je, viz i poslední Indiana Jones)
      A u série M:I pak musí vydávat videa z natáčení, aby lidi přesvědčili, o tom co všecho se dělalo reálně a že to všchno CGI nebylo.
      Vzpomínám si už když jsem viděl scény v M:I4 (na mrakodrapu) nebo M:I5 (visení na letadle během startu), že jsem si říkal , ty jo, to CGI se jim fakt povedlo, to vypadá hodně realisticky. A ono to bylo tím, že to doopravdy udělali.

      Vymazat
    3. Diky za zajímavé info jehož recenzent nebyl schopen

      Vymazat
  7. To je fakt nutný v recenzi na M:I vyspoilerovat konec jiné zásadní série? Jsou tací, kteří posledního Bonda ještě neviděli a neví, jak to dopadne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klid brácho, vyměň pleny. On myslí, jak Bonda v minulém díle na konci vybombardovali (nebo co to s ním udělali).

      Vymazat
  8. Myslím, že během diskuze o dobách main theemu MI, kdy se Franta směje jak malej Jarda, Ilča konečně pochopila, jakýho intoušskýho geeka si vzala.

    Ilčo! MI 2 je hrůza nejhorší. Když k tomu ještě přidáš Živy terč s JCVD, uvědomíš si, že od Johna Woo už nic vidět nechceš...a nemůžeš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja osobne MI2 mam rad. Byl to jeden z prvnich DivX filmu, co jsem mel (jedno CD, spickova kvalita v te dobe). Opening sequence a hudba v ni je asi to nejlepsi, co kdy v MI bylo. Zbytek filmu ale zestarnul priserne a ma to strasne moc 2000 trademarku.

      Vymazat
    2. No, mně to přišlo tragický a komický. Podle toho co píšeš, tě to baví protože nostalgie, ale na tu se nehraje - zub času je neúprosný. Podle mě jedna z nejlepších scén v MI sérii je honička Paříží (šestka asi), ta šlape.

      Vymazat
    3. Protoze obrazky vydaj za tisic slov, hazu link na scenu in question. 5 milionu views a komentare ukazujou jasne, ze nejaka scena v Parizi (ani si nevzpominam co se v ni deje) fakt kvalit tohoto nedosahuje.

      https://youtu.be/K0KzvD-0rx0

      Vymazat
    4. Tak to si děláš prdel? Vždyť je to trapný až na mraky. Scéna v Paříži je nadupaná auto-moto honička. Jestli je tohle podle tebe nejlepší, tak pochybuju o tvé duševní zralosti. A views to má protože je to starý, tak to holt to číslo nasbíralo. Uff...

      Vymazat
    5. Dobrych honicek jsou v serii MI mraky. Tato scena je ale proste top. Zabery, hudba (ta kytarova Limp Bizkit melodie vubec nestarne), Cruise opravdu visici na skale v realu bez CGI a celkove ta scena ukazuje charakter Ethana Hunta (jeho dovolena je vic nebezpecna nez jeho prace), cele zakoncene spickovou hlaskou - kdyz vam reknu kde jsem, tak to neni dovolena. Snad jen ten user interface v brejlich je strasnej early 2000 kyc.

      Vymazat
    6. Moje nepochopení asi plyne z faktu, že např. Limp Bizkit mi přijdou mega hrozný. Taky Cruise tam visel na lanech, která pak byla digitálně odstraněna. A celkově mi z MI nestojí péro tak, abych se vůbec zamýšlel nad charakterem Ethana Hunta. Pro mě je to sofistikovaná hopsačka, no a v tý dvojce se moc nehopsá. Za to je tam strašně moc trapnejch a velmi kýčovitejch zpomalenejch scén (John Woo rukopis). Thats it, yo.

      Vymazat
    7. Filmy se meni. Ja souhlasim, ze MI2 nezestarla moc dobre, ale par svetlejch momentu to ma viz uvodni scena se znelkou, Thandie Newton, motorky a lar dalsich veci. Kdyz se ale na to kouknem optikou roku 2000, tak to proste byl jeden z top blockbusteru roku. Mnoho pubertaku zacalo lozit po skalach diky te uvodni scene.

      Vymazat
  9. Vaši recenzi si občas rád poslechnu, ale poslední dobou říkáte čím dál častěji domněnky nebo myšlenky, které nejsou úplně pravdivé. Přitom by stačilo si to ověřit a doslova za pár vteřin byste zjistil, že osmý film má už dlouhou dobu naplánovanou premiéru na příští červen. Part 1 i 2 se totiž připravovaly současně.

    Sice ne všechny, ale spoustu věcí, které zmiňujete, že nedávají smysl, se nakonec vysvětlí, kdybyste dával pozor po celou dobu filmu.

    A poslední věc, vzpomněl jsem si, jak jste onehdá dával 90 % například filmu z podobného soudku Hobbs a Shaw, který objektivně není v ničem lepší než M:I 7. Když se na to podíváte z pohledu akce, triků, kamery a podle mě i toho humoru (ale to už je přeci je subjektivnější). Hobbs a Shaw působí proti tomuhle opravdu neskutečně digitálně.

    Ale abych úplně nekritizoval, zajímavá byla ta vaše zmínka o nápadité hudbě k M:I 7, na to se při dalším zhlédnutí rád víc zaměřím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hobbs a Shaw se mi líbili, protože to byla skoro non-stop zábava a dělalo si to srandu samo ze sebe. Realistické triky v tom filmu nebyly a ani tam neměly co dělat. Celé to vypadalo jako videohra nebo animovaná groteska.

      Vymazat
    2. Jak praví klasik: když dva dělají totéž, není to totéž. Hobby a Shaw byla jasně deklarovaná blbost. MI si hraje na něco víc, ale to to není. Digitální triky neřeším, ty nevnímám.

      Vymazat
    3. Hobbs a Shaw ma Dwayna Johnsona, ktereho Frantisek povazuje za velmi nadprumerneho cool herce, ktery ale neumi hrat. To je automaticky 70 %. Asi neco jako Bony a Klid nebo kreslena Disney pohadka. To jsou filmove magnety na temer sedesatnika Frantiska.

      Vymazat
    4. Ale DJ je celkem dobrej herec. Hrušínský to samosebou není, ale je to zábavnej blboň.

      Znáte Southland Tales (2006) a Box (2009) Richarda Kellyho?

      Vymazat
    5. Dobře, když budeme brát, že jsou oba filmy trošku odlišným žánrem, pořád se podle mě M:I 7 daří víc být vážnější nadupanou akční podívanou, než Hobbs a Shaw být zábavnou akční podívanou.

      Vymazat
    6. Taky bych rekl, ze se clovek pobavi vic u Toma Cruise a jeho verze Bonda nez u Rocka a Stathama, kteri hraji uz po padesate Rocka a Stathama, perou se mezi sebou a rozbijej pri tom stoly, na ktery padaj. Mimochodem Tom Cruise hral ve filmu s Paulem Newmanem v dobe, kdy Statham prodaval na ulici fejkovy hodinky a skakal sipky v bazenu a Rock mackal uhraky a chodil koukat na cirkusovy wrestling predstaveny svyho taty. Takze v mych ocich je za jeho filmem vetsi pridana hodnota, kor kdyz si dela kaskadersky kousky v sedesati sam.

      Vymazat
  10. Jak to dopadlo s tim pohlavim?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Existují jenom dvě pohlaví: menstruující muž a žena s penisem..

      Vymazat
    2. Liska je to druhe.

      Vymazat
    3. Nah, Líška je ako Žaneta - s tým rozdielom, že chce mať otvorený prístup do sprchy s volejbalistkami. #spravedlnostprolíšku
      https://ibb.co/qxXL3q1

      Vymazat
  11. Dnes som vytrollil Trolla, I feel g8.. A Napoleóóóóón!!! Scott a Phoenix je garancia kvality, gaylordi..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím Napoleónem bych byl opatrnější. Jestli se něčím vyznačují idoly, tak tím, že vždy spolehlivě zklamou. A pokud nezklame Phoenix (kterýmu věřím) a Scott (tomu už o trochu méně, ale ne o zas až tak moc), tak pak ještě může být tento film historiograficky špatný až zavádějící, a to už se neodpouští.

      Vymazat
  12. Dobrý den, točili to najednou, back-to-back, a díl 2 bude mít premiéru za rok. Tohle je základní údaj, který máte v anglické Wikipedii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bráško, jsi tu tejden po. Tady už nikdo není. Jen já, protože jsem divnej.

      Vymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.