21.1.24

Audio recenze: Chudáčci [Poor Things] - 80%

Na první pohled nejbizarnější Lanthimosův film, ale ve skutečnosti divácky nejpřístupnější, protože postavy a jejich jednání mají jakýsi smysl a dramatický vývoj. Kromě toho je to velmi vtipné a velmi vizuálně zajímavé. 


22 komentářů:

  1. podle IMDB to má v Americe jen R

    OdpovědětVymazat
  2. a zřejmě se to zaplatí, stálo to 35 M a výdělalo zatím 34

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. UTRŽILO to 34 milionů a z toho si teprve ukousne distribuce a kina. Takže to studiu přineslo zatím tak 20 maximálně a z toho si ještě musí odečíst náklady.

      Vymazat
    2. To je úplně jedno. Lanthimos dokázal ze sebe udělat art-movie značku, ale art film takovej, že na to v kině přijde dost lidí a ne 2 kritici v celém sále. Nemáš moc režisérů, kteří si tu značku dokážu vybudovat. Většina z nich se pokusí o art-film, ten totálně propadne a pak ještě rádi natočí Expandables 4, pokud jim to vůbec někdo nabídne. Lanthimos pracuje s největšíma hvězdama, všichni s ním chtějí točit. A směle si kráčí v stopách Wese Andersona. Cen to posbírá hafo. Navíc na svým kontě zatím nemá žádný špatně hodnocený film (který by se nelíbil ani kritikům ani divákům).

      Vymazat
  3. V Americe je film klasicky uváděný v kategorii R. Ne NC17

    OdpovědětVymazat
  4. Kristova noho pustil jsem si to dvakrát Poprvé jako podkres k práci což jsem z útržků vnímání nepobral a podruhé když jsem usínal ....a nepřeju to nikomu usínat s představou chlípné ženy s implantovaným mozkem svého dítěte Tohle je těžký díl podcastu na dobrou noc ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedna zpěvačka co žije v ČR prej říká Cristovao noho. Myslels to takhle?

      Vymazat
  5. Hudba zní, jako když skladatel něco náhodně mačkal...
    Takže jako znělka tohoto podcastu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ved, Fuka je na taky styl hudby odbornik. Patri k jeho zakladatelom.

      Vymazat
  6. Nepatří to přímo sem k recenzi, ale pan F. F. nebo zdejší odborníci snad pomohou: když byl R. G. nominován na Oscara za roli Kena v "Barbie" ve vedlejší roli, který chlap je tam za hlavní mužskou roli?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://www.cbsnews.com/news/oscars-nominations-2024-academy-awards-list/

      Vymazat
    2. pan FF nepochopil otazku, v kazdom pripade neplati pravidlo, ze film musi mat hlavnu muzsku aj zensku rolu.

      Vymazat
  7. Ještě doporučuji "Špičák", Františku.

    OdpovědětVymazat
  8. A recenze na Ferrari stale nic?

    OdpovědětVymazat
  9. František Kafffka26. ledna 2024 v 13:58

    Já si teď představuju, jak nějakej teplák kdysi poslal na bulvy panu Fukovi bitcoin v éře, kdy byl bitcoin chichi a teď po letech zuří, ODS zničila tuto zem snahou hrát si na Churchilly východní Evropy, v koutě řve dítě, co mu zničilo sex a vzalo čas na Playstation, žena se místo vaření a úklidu domácnosti tváří zachmuřeně při sledování Anatomie pádu a chudák teplák si ani nemůže za pár minut přečíst recenze na FFFilmu, protože se to změnilo v audio nahrávky dvou nedostatečně motivovaných recenzentů bydlících v megadomě za bitcoiny. On tolik času a trpělivosti s paní Fukovou nemá. Co mu ještě zbylo za radosti, když ví, že zničil bitcoiny oblíbený server ke čtení textových recenzí? Takhle se musel cítit volič NSDAP v červnu 1945.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Psychiatrická nemocnice Bohnice se nachází v Praze-Bohnicích.
      Ústavní 91, 181 00 Praha 8
      Otevírací doba: 24/7
      Telefon: 284 016 111

      Vymazat
  10. Wunderschön geschrieben Kaffffka, mein Junge! Dieser ruinierte Sex mit Kindern, daß ist eine fantastische Alegorie! Ich rufe laut und begeistert: "Bravo! Großartig!"

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.