17.8.23

Jak přesně (ne)vyhrát milion dolarů v Kazmově soutěži

(Tento post není o filmu. A pokud ano, tak o filmu, který překonává hranice reality.)

Protože jsem při zhlédnutí Kazmova celovečerního filmu neměl zcela jasno v tom, jak přesně má fungovat ta velká soutěž o milion dolarů (je to v něm řečeno velmi kulometně a zkráceně, viz náš podcast), počkal jsem si na zprovoznění webu soutěže www.miliondolaru.cz a přečetl jsem si tam podrobné podmínky soutěže. Podle diskuse pod tím podcastem se odvážím tvrdit, že značná část Kazmových fanoušků ty podmínky číst nebude (protože v nich nejsou obrázky) a Kazmovi nefanoušci nemají důvod je číst, takže jsem je přečetl za vás všechny, není zač. Protože je úplně jedno, co Kazma nebo kdokoliv jiný o soutěži říká a platí to, co je v těch podmínkách.

(Ten krk vypadá jako Photoshop...)

Z bodů "podmínek" (verze 1.01) vybírám tyto zajímavosti:

2.3: Pokud je soutěžící mladší 18 let, musí s sebou neustále nosit souhlas zákonného zástupce s účastí v soutěži, což může organizátor kdykoliv kontrolovat. Pokud kdykoliv tento souhlas nepředloží, je ze soutěže vyloučen.

3.3.1: Každý soutěžící si musí koupit (nebo dostat) vstupenku na Kazmův film a s ní soutěžní kartu.

3.3.3: Někde v Praze je na veřejném místě umístěn Trezor s milionem dolarů, který je možno otevřít přiložení karty a zadáním deseticiferného hesla. Tedy soutěž zřejmě nebude spočívat v hledání toho trezoru.

3.5: Počet soutěžních karet v kinech je omezen. Až dojdou, další soutěžící nebudou.

3.12: Ze soutěže bude vyloučen ten, kdo k jejímu řešení použije "jakékoliv roboty nebo automatizované systémy", včetně AI. Ze soutěže budete vyřazeni, pokud pořadatel bude mít podezření, že jste něco takového udělali.

4.1: V oběhu bude jedna výherní karta, která trezor otevře bez nutnosti zadávat heslo.

4.6: Po přiložení soutěžní karty k trezoru můžete zkusit zadat deseticiferné heslo a trezor otevřít. Máte na to jeden pokus. Po jednom neúspěšném pokusu můžete kartu vyhodit. Pokud to chcete zkusit znovu, musíte si koupit další lístek do kina a s ním dostat další soutěžní kartu (pokud ještě budou).

4.8: Pokud heslo správně zadáte a trezor otevřete, musíte do 24 hodin vysvětlit, jak přesně jste na heslo přišli. Pokud se tento váš postup nebude shodovat s tím, jak jste na heslo oficiálně měli přijít, nevyhráváte.

4.10: Soutěž končí ve chvíli, kdy počítadlo u betonových kostek u Lysé nad Labem, počítající nedefinovanou rychlostí, dopočítá k nule.

5.3: Výhra milion dolarů je zdanitelný příjem, ze kterého výherce musí zaplatit 15 procent daň.

5.5: Tento zvláštní bod tvrdí, že "Výhra dle platné a účinné právní úpravy nemůže být předána v hotovosti a bude vyplacena bankovním převodem nebo bude předána v hotovosti v souladu s platnou právní úpravou." Nedává mi to smysl, možná je tam nějaký překlep.

5.7: Pokud trezor otevřete, výhru milion dolarů dostanete do půl roku, může to být po částech a může to být v českých korunách směněných podle kurzu ČNB v den vyplacení odměny. Tedy se tato částka může výrazně lišit od inzerovaných "22 milionů Kč" i od dolarové hodnoty v den výhry.

5.9: Soutěžící bere na vědomí, že nemá právní nárok na vyplacení výhry a nemůže ji vymáhat soudně.

6.1.6: Ze soutěže budete vyloučeni, pokud budete s někým sdílet záběry z filmu, nebo ho informovat, kde ty záběry může sehnat.

6.1.7: Ze soutěže budete vyloučeni, pokud urazíte pořadatele či partnery filmu. Tzn. když někam napíšete třeba "Sušenky Manner stojí za hovno", výhru nedostanete.

7.1: Výherce musí zdarma poskytnout maximální součinnost při natáčení propagačních materiálů a zachovávat mlčenlivost ohledně veškeré komunikace s pořadatelem. Naopak nesmí podnikat žádné mediální výstupy bez povolení pořadatele.

8.1: Pořadatel si vyhrazuje právo podle svého uvážení kdykoliv a bez náhrady Soutěž ukončit, pozměnit, prodloužit či aktualizovat.

Tak šťastný lov, děcka!

105 komentářů:

  1. No zrovna tebe urcite verim, ze si to precital a pochopil spravne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako že jdou podmínky pochopit špatně? Co lze např. na větě "Soutěžící bere na vědomí, že nemá právní nárok na vyplacení výhry a nemůže ji vymáhat soudně." pochopit špatně?

      Vymazat
    2. Tak rozhodně mám větší důvěru ve Frantu, než v průměrného fanouška Kazmy, protože je dělí minimálně 2O bodů na IQ stupnici.

      Vymazat
    3. Ty si tu asi novy iba koli Kazmovi. To by si sa divil ako Fuka dokaze chapat podmienky cohokolvek.

      Vymazat
    4. Koho zajímáš, čoboláku?

      Vymazat
  2. K bodu 5.5. Neznám detaily, ale myslím, že u nás je zákonem omezena jednorázová hotovostní transakce (snad na 350 tisíc). Nicméně zřejmě ten zákon lze nějak odrbat (třeba postupným dávkováním ve více dnech). Tedy asi celou výhru nelze vysolit v hotovosti jednorázově, ale postupně snad ano.
    P.S. Bylo by zajímavé srovnat ty podmínky s podmínkami jiných obdobných soutěží v médiích. Možná to nebude tak velký bizár, jak se může zdát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zákon 254/2004 Sb. o omezení plateb v hotovosti, limitní částka je 270000,- Kč.

      Vymazat
    2. Nové znění § 4 zákona č. 254/2004 Sb.
      Od 1. 12. 2014 vešel v účinnost předpis č. 261/2014 Sb.

      § 4
      (1) Poskytovatel platby, jejíž výše překračuje částku 270 000 Kč (dále jen „limit“) je povinen provést platbu bezhotovostně
      (2) Příjemce platby, jejíž výše překračuje limit, nesmí tuto platbu přijmout, jestliže nebyla provedena bezhotovostně.
      (3) Platba v cizí měně se pro účely tohoto zákona přepočte na koruny české směnným kursem devizového trhu vyhlášeným Českou národní bankou a platným ke dni provedení platby.
      (4) Do limitu se započítávají všechny platby v české i cizí měně, provedené týmž poskytovatelem platby témuž příjemci platby v průběhu jednoho kalendářního dne.

      Takže 270 000 Kč dle aktuální kurzu ČNB v den platby a je to sumárně za ten den.
      Body 5.5 a 5.7. jsou tedy zcela jasné a jsou přímým důsledkem výše zmiňovaného zákona.

      Je s podivem, že Franta tuto legislativu nezná vzhledem k tomu, že před časem realizoval převod svých Bitcoinů.

      Vymazat
    3. Ano, já tam teď vidím "5.5. … Výhra nemůže být dle platné a účinné právní úpravy jednorázově předána v hotovosti … bude … vyplacena … převodem na bankovní účet Výherce, anebo dle dohody Výherce a Pořadatele bude předána v hotovosti v souladu s … účinnou právní úpravou" (zdůraznění a krácení mé).

      Soubor je pořád označen jako verze 1.01 a má datum vytvoření 14. srpna. Takže buď Kazma podvrhl opravenou verzi, nebo FF nedával při čtení a přepisování pozor.

      (Chtěl jsem se přihlásit přes Google, ale ono už to tu nejde?! Tak snad aspoň nebudu dlouho ve spamu…)

      Vymazat
  3. No každopádně to teda chápu tak, že Kazma udělal úplně obyčejnou věc, kterou ostatní dělávají běžně, že se to ani neřeší. A dokázal ji prodat jak něco speciálního, z čeho teď budou fanoušci úlně hotoví?

    Nedávno jsem byl v CC na filmu (jaký je jedno):
    Dostal jsem kartičku (lístek), se kterou jsem odešel = "Z kina jsem neodešel s prázdnou" - Úplně stejně jako u Kazmova filmu.
    Potom jsem se s touhle kartičkou mohl účastnit nějaké soutěže o reálné auto = "Mělo to přesah to reality" - Úplně stejný jako Kazmův film.
    A samozřejmě losování apod bude probíhat až později = "Odchodem z kina to teprve začlo" - také úplně stejně jako u Kazmova filmu.

    To na čem Kazma staví komplet celý marketing je něco, co nyní funguje úplně u všech představení v Cinemacity. Ale fanoušci budou samozřejmě tvrdit, jak je to něco originální, co ještě nikdo nikdy nevymyslel a nikdy tady nebylo :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Suma sumárum: je to jednoduché. Důležitou informací je především ta o půlročním odkladu výplaty výhry. Tedy - Kazma žádný milion dolarů v tuto chvíli nemá a čeká na výsledek svého experimentu. Pokud film bude úžasný trhák, na který půjdou všichni a vydělá vyšší desítky milionů korun, bude asi možno někomu výhru vyplatit. Pokud bude film propadák, je jasné, že nikomu nebude dovoleno vyhrát (přičemž tato možnost má nyní vyšší než 50% pravděpodobnost.) Prostě klasický letadlo.

    OdpovědětVymazat
  5. Slušná ukážka fukologiky. To si Kazmovi konzultoval, alebo ste obaja rovnako chytrí?

    OdpovědětVymazat
  6. Well, takže je to vlastne schroedingerová výhra: či je v trezore milión $$$ alebo je trezor prázdný, záleží na tom, či niekto trezor nájde a otvorí a či poradatel nebude mať podozrenie a či do 24 hodín pošlete poradatelovi váš algoritmus na otvorenie a či sa váš algoritmus otvorenia zhoduje s algoritmom poradatela ("nie všetky cesty vedú holt do Ríma").

    Ak splníte všetky podmienky schroedingerového trezora a poradateľ sa dobre vyspí, potom sa tých milión $$$ v trezore zhmotní na vašom bankovom účte. Ale až za pol roka alebo nikdy, pretože na výhru nemáte právny nárok a technológia zhmotnenia $$$ je dnes pomalá..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi tak. Ale já to chápu. On by hned někdo očóroval ten trezor celej :-D Takže prostě když ho otevřeš, prachy tam nebudou, bude tam info, kam se máš o prachy přihlásit. A oni prověří, že jsi to neotevřel náhodou. Tohle mi jakože přijde docela v pohodě.
      To že ti výhru můžou a nemusí vyplatit podle toho jak se zrovna vyspí je docela prasárna. Zvlášť když uvážíme jak to dopadlo třeba historicky s tím autem, takže se tu nedá mluvit úplně o důvěře.

      Vymazat
    2. Jak to dopadlo s autem? Však auto se předalo výherci.

      Vymazat
    3. Jake auto?

      Vymazat
  7. Dnes jsem si prevzal vyhru. Podvod to nebyl. Kazma je buch

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vidíte, podvod to nebyl, Kazma je čestný člověk. A teď může skončit ten šílený hon na trezor a lidé si mohou v klidu v biografu vychutnávat kvalitní a zábavný film.

      Vymazat
    2. 🤣🤣🤣

      Vymazat
    3. Gratulki! Uzivej!

      Vymazat
    4. Gratuluji, užijte si to. 😎

      Vymazat
    5. A tímhle komentem jsi porušil podmínky soutěže, takže jsi diskvalifikován.

      Vymazat
  8. Z overenych zdroju mi bylo receno, ze se v pristim Clashi chysta zapas Fuka vs Kazma, muzete tu informaci vyvratit? Bylo to vse predem promyslene a domluvene, ze film takto vyvrcholi v opravdove realite, tedy v kleci? Dekuji za odpoved, Sv. Fafejta

    OdpovědětVymazat
  9. Františku, čistě hypoteticky, kdyby ses té soutěže zúčastnil a peníze získal, na co bys je využil? Pomohly by ti při tvorbě vlastního filmu?

    OdpovědětVymazat
  10. Heslo je FUKAAPUPEN. Bohuzel jsem to vyresil za pomoci umele inteligence, tak nemohu vyhrat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jedno z nejzajimavejsich deseticifernych hesel meho zivota...

      Vymazat
    2. Ale v pravidlech neni nic o tom, ze muze vyhrat UI. Tak muzes rict, ze jsi jeji zakonnej zastupce 😀

      Vymazat
    3. > To je jedno z nejzajimavejsich deseticifernych hesel meho zivota...

      To je proto, že se jedná o 561449225119191 vyjádřené v třicetidvojkové soustavě, což je pro Kazmičovi mamrdy jen takový lehký rébusík na rozehřátí.

      Vymazat
  11. Jinými slovy: vždycky se něco najde

    OdpovědětVymazat
  12. Distributorem je Bontonfilm, Frantiska kdysi vyrazili z Bontonlandu, jednoho z asi dvou velmi kratkych zamestnani v jeho zivote, kdy mel nejakou pracovni smlouvu. Mozna proto si ted vyleva svou zlost lol.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlost ze jsi prisel o praci, ktera je k hovnu?

      Vymazat
    2. Proc by mela byt k hovnu? V te dobe hodne lidi snilo o podobnem jobu v prostredi s hrama, kde se nijak zvlast nepredres. Fuka si nedokazal udrzet ani tento job, lol.

      Vymazat
    3. Pokud někoho náhodou zajímá jak to bylo doopravdy: Byl jsem 9 měsíců zaměstnán v nově založené firmě Bonton Online (někdy okolo roku 2000, ale to je velmi přibližné). Bylo to jediné "normální" zaměstnání v mém životě. S Bontonlandem ani s videohrami to nemělo nic společného, Bontonu patřilo mnoho firem, včetně třeba Cinemy nebo Albatrosu. Byl jsem hlavní "content manager" jejich plánovaného zábavného internetového zábavně kulturního portálu, protože jsem byl jediný, o kom věděli, že má nějaké zkušenosti s internetovými stránkami - dělal jsem internetovou Cinemu, která měla snad větší návštěvnost než všechny ostatní weby Bontonu. "Dělat stránky" tehdy znamenalo "Bastlit v PHP".

      To byla tehdy taková móda, každá velká společnost chtěla poskytovat "komplexní online služby", včetně poskytování emailů, prodeje hudby a všech těchto píčovin, takže se rozhodli, že udělají totéž. Po devíti měsících celý Bonton Online brutálně zkrachoval, aniž by byl nějak smysluplně uveden do provozu a byli pochopitelně propuštěni všichni zaměstnanci. Některé z nás (včetně mě) ale ještě dva měsíce platili za to, že nepůjdeme hned ke konkurenci (protože o nás měl zájem tehdejší technický dodavatel toho portálu, nějaký šílený Egypťan). Já k němu nešel a on zkrachoval asi o půl roku později taky.

      S odstupem let mám intenzivní dojem, že ti lidi, kteří Bonton Online tehdy vedli, a kteří mi původně nabízeli místo ředitele celého Bonton Online (což jsem odmítl a vedl jsem jenom ten portál), to celé od začátku plánovali jako tunel a mě chtěli použít jako bílého koně.

      Bonusový postřeh: Člověk, který po těch devíti měsících likvidoval zbytky Bontonu Online se choval a oblékal přesně jako Bill Lumbergh z Office Space (včetně těch kšand).

      Vymazat
    4. Tak jsme se zasmali a ted jak to bylo doopravdy. Ke konci tisicileti jiz davno plnolety Frantisek stale nemel zenu, praci, psa ani bydleni (zil u matky Na Valech na Hradcanske, kde si obcas kopal s Michalem Suchankem). Zatimco jeho sestra Jana byla tou dobou jiz uznavanou modelkou, malirkou a predevsim pornohereckou (hity Nebezpecna korist a Savvato ton psyhon), Frantisek si jen stale doma "neco kutil s pocitacem". Ani nadobi neumyl. Dostal tedy od maminky nuz na krk (doslova; byla to stribrna rybicka +1 na retizku, aby se ve svete neztratil) a byl vrzen do viru velkomesta, konkretne na Mustek, kde se tou dobou nachazel nejvetsi, nejlepsi a skvele prosperujici obchodni dum s audio disky, filmy a pocitacovymi hrami. Protoze Frantisek reklamu na Bontonland dobre znal ze stranek casopisu Score, do nehoz obcas poslal nejakou tu recenzi, seznal, ze by mohlo jit o vhodne misto, kde by uplatnil svuj talent a vesel dovnitr se svym CV vtipne vyteckovanem v binarnim kodu (stacil jeden bajt). Rediteli Bontonlandu (nebo HR managerovi, ted si nejsem jisty, bylo to davno) se tricetileteho brylateho chlapce, ktery byl poprve v zivote na Mustku, szelelo a nabidl mu praci Warehouse content managera neboli skladnika. Genialni Frantisek si to ovsem vylozil trochu jinak a rozhodl se v ramci sve pozice trochu otestovat svoji znalost sortovacich algoritmu. Nastal priserny chaos. Deti, ktere si chtely pujcit Vceli medvidky nebo cedecko Terezky Pergnerove, ve svem regalu nasly Perverzni devky s bicem 3, Frantisek pak uplakanym skolakum stroze odsekl; "Vsak porno jako porno, neruste muj bubblesort, mam rybicku!" Katastrofa vsak byla neodvratna, Bontonland skutecne do par tydnu zkrachoval a spokojeny Frantisek se vratil domu Na Valy k mamince se slovy: "Bubble sort sucks, vracim se k merge!" Od te doby jiz Frantisek nikdy nepracoval. Nedela to totiz dobrotu.
      Zdroje: Helena Hubikova, "Muj zivot s geniem", Portal 2014
      Jana Fukova, "Muj zivot s jelitem", Argo 2015

      Vymazat
    5. Mohl bys Frantisku rozvest "...včetně poskytování emailů, prodeje hudby a všech těchto píčovin." Internet kolem roku 2000 mam v zive pameti a nevzpominam si, ze by byla jakakoliv moda "prodej hudby" a vsichni to chteli delat. Internet v te dobe jeste nebyl uplne ready na "prodej hudby" (vzpominam, jak jsem stahoval lesbi pecko 44 MB vele odpoledne). Jestli tehdy neco frcelo, tak portaly na melodie do mobilu a nastaveni pozado na monochromatickych displayich. V te dobe taky frcel Napster, kde jsi stahoval mp3 (format jeste v plenkach) zadarmo a to je asi jedina modni vec souvisejici s hudbou, ktera me z te doby napada.

      Vymazat
    6. Skvělé. Tahle verze příběhu je pro mě naprosto uvěřitelná.

      Vymazat
    7. Krása ako anoným sa tu ide do niekoho navážať. Zrejme Žiarlíš. Gratulujem.

      Vymazat
    8. A ty sa ako anonym čo navážaš do iných anonymov? Lolo.

      Vymazat
    9. Prodej hudby online kolem roku 2000 samozřejmě znamenal, že si na Internetu objednáš CD (nebo spíš kazetu).

      Vymazat
    10. Prodej hudby znamenal skutečně to, že chtěli zdigitalizovat hudbu na kterou měli práva a pak ji nabízet k downloadu za peníze, ale "v nějakém formátu co nejde kopírovat". Já argumentoval, že zkopírovat půjde všechno, tak to můžou rovnou nabízet v MP3. Dokonce naznačovali, že by totéž rádi udělali i se svou videotékou. Ano, to vše okolo roku 2000. Měli dost nereálné představy.

      Vymazat
    11. Tak nerealne to nebylo. Napster jiz existoval, Apple rozjizdel iTunes a iPody. Dokonce to byl rekl bych idealni cas zacit s researchem a develoentem. Uz kolem roku 2004 jsem mel na mobilu desitky mp3. Ale asi by to chtelo nekoho schopnejsiho, nez Frantiska Fuku, ktery si sice nejakym zahadnym zpusobem vybudoval auru jakehosi internetoveho genia, ale jeho schopnosti koncici u naprogramovani textovky na ZX Spectrum na reseni tskto slozitych problemu nestacily. Napad ale dobrej a nacasovani take slusne. Spotify mohla byt ceska firma.

      Vymazat
    12. Anonym 15:35 - sice me to take na chvili napadlo, ale rozhodne nikoliv. Mozna tak DVD filmy mely sanci na online prodej vzhledem k velikosti jednoho filmu a nedostupnosti vypalovacek DVD, ale kolem roku 2000 uz frcely mp3 a vypalovani CD bylo lacine, takze online shop prodavajici hudbu na nosicich by nemel zadnou sanci v CR. Touto dedukci jsem dospel k tomu, ze se zrejme pokouseli o digitalizaci audio distribuce, kdy Napster ukazal, ze digitalni hudba a jeji stahovani je budoucnost. Ale ani Napster neuspel pri prechodu z piratskeho software na placenou distribuci, takze Bonton pod vedenim Frantiska, nebo kohokoliv jineho (i schopneho) by mel hodne malou sanci na uspech.

      Vymazat
    13. Ten kto by chcel mp3, by si samozrejme stiahol mp3 z ineho zdroja a nekašlal sa s prevodom nejakého custom formátu. Takže to Bonton kľudne mohol realizovať.

      Stále by bolo otázne koľko ľudí by si to zaplatilo. Ešte aj dnes sa tu snáď väčšina chová ako keby bol rok 2000.

      Vymazat
    14. Spis se meli zamerit na prodej jednotlivych songu, jeden treba za dvacku (to uz by bylo lidem trapne nezaplatit a nekde radeji ukrast). S tim, ze kdyz si koupis cele album v mp3, budes si moct s uctenkou vyzvednout i fyzicke CDcko, pripadne zajit na koncert interpreta. Neco v tom stylu. A spustit to jako Steam, tj nabidnout na platforme neco s obrovskou poptavkou, co bez platformy jinde nekoupis (Half Life 2 + CS 1.6, v CR by mohlo byt tehdy hudebnim ekvivalentem nove CD Karla Gotta a Lucie Bile).

      Vymazat
    15. To by tam nesmeli mať Fuku.

      Vymazat
  13. Z Kamila bude díky nám opět větší pracháč :) ... https://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/kazma-onemanshow-olomouc-premiere-cinemas-cinestar-metropol.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nasilim nikoho nenutil na to jit. Budiž mu přáno. Ja ale jit nemusim. Že ne?

      Vymazat
    2. Poklad je tedy v Olomouci. Dekuji za indicii.

      Vymazat
    3. My tobě nedekujem za idiocii.

      Vymazat
  14. Může mi někdo vysvětlit ten souhlas zákonného zástupce? To mám s sebou nosit papírek :”ano souhlasím, maminka”

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli soutezis tak potrebujes i papir z úřadu a od doktora.

      Vymazat
    2. Na to zapomeň.

      Vymazat
  15. Doprdele uz negdo volal reziserovi?! Ma Kazma(furt nevim o koho jde) mrtvy deti? Vybelenej anal? Čím jel do Lidic? Furt nic nevim! Odporný prsy ve filmu jsou? Nebo aspon hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic z toho. Taky ne škvarkovej chleba nebo třeba vystrasujici slůně.
      Ten narcis nemá o tepláckým universu ani ponětí. Ale národ zblbnout dokázal, to zas fakt jo.

      Vymazat
  16. Na film The Movie od pana Kamila Bartoška se podívejte jen pokud se odvážíte čelit absenci inovace a kreativity ve své nejskvostnější formě. Film, který se hlasitě hlásí k tomu, že zklamání a nevyužitý potenciál jsou v jeho podstatě a že kritické dění je jen iluzorní. Já osobně jsem byl hluboce zasažen prázdným prostorem mezi očekáváním a realitou tohoto pseudo filmového monstra.
    Režisér se zřejmě snažil oslnit svět kinematografie, ale nakonec nám přinesl spíše metafyzický zmatek. Kouzlo očekávání, zahalené ve výkladu střípku života, se promítlo do obrazového plátna, jen abychom zjistili, že plátno je tak prázdné jako hluboká propast mysli, která se snaží rozluštit jeho skryté poselství. Snímek byl jako pátrání po smyslu v bludném kruhu, jehož centrální téma se vytrácí do temných údolí neuchopitelnosti.
    Hlavní herecký výkon nám pak nabízí exkurzi do surreálního kruhu emocí, kde radost a zklamání tančí společně v nekonečném valčíku autorova selhání. Pohyb herce na plátně byl jako metronom nejistoty, který nás prováděl krajinou zmařených záměrů a frustrujících kliček. Možná to byla snaha o narušení konvenčního vnímání uměleckého vyjádření, ale končí to spíše jako zoufalý pokus o vizuální kvintesenci utrpení.
    Jsem rád, že jsem se mohl podělit o tuto zkušenost, která mě přivedla na samý okraj vlastní existence a smyslu mé existence v tomto světě. Věřím, že tento film bude předmětem studií v oblasti kritického myšlení, neboť poskytuje základ pro analýzu významu a nevýznamu, smyslu a nonsmyslu, zklamání a naděje.
    Nebude mi to vadit, pokud tato recenze bude chápána jako příspěvek do říše vlastního nechápání, neboť jsem se cítil stejně ztracený jako hlavní zápletka tohoto filmového výstřelu do temnoty.
    1

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Genitalni rezenze. Nechces psat pro Cinemu?

      Vymazat
    2. Konečně tu někdo napsal jasně a srozumitelně svůj názor.

      Vymazat
    3. To napsala A.I.

      Vymazat
    4. Alice I. ? Jeji nazor bych si tu rad přečet. Alice svoje argumenty umí podpořit!

      Vymazat
  17. Za mě je nejzajímavější bod 4.8. Takže když přijdu a ten kód tipnu správně, tak nic nedostanu? To mi přijde trošku nefér...

    OdpovědětVymazat
  18. Jaromír Bergmann19. srpna 2023 v 10:17

    čili Kazma Kazmič nic neslibuje? jak pověd-domé...

    OdpovědětVymazat
  19. tie zvasty som necital ale plati asi to iste ako ked tento narcisticky, bezdetny luzer isiel do japonska za ich prachy ale pritom im "nic neslubil".

    OdpovědětVymazat
  20. Co kdyz je to cele habadura a zadny spravny kod neexistuje? Proste trezor otevrit nejde. Leda ze by film hodne vydelal, tak by to nechali otevrit nahodneho cloveka, co to zkusi naslepo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale je tam posun, film je aspon dokonceny.

      Vymazat
    2. Presne tak, film je dokonceny, navic Frantisek nam prozradil, ze presne takhle by to taky udelal, kdyby chtel.

      Vymazat
    3. Když jsem z kina odcházel napadlo mě to samé :-) Zatím Kazma kouká na web kde jsou záběry z kamer a chechtá se. A jestli se se nachytá fakt dost lidí a vyrejžuje balík tak to potom někomu na dálku odemkne. A to bude jen proto aby za pár let vymyslel něco dalšího.

      Vymazat
  21. Nejlepší je ten bod 5.5. , ten vymyslel už v roce 1961 Joseph Heller v románu Hlava XXII.

    OdpovědětVymazat
  22. Heller ho jen citoval z jinyho zdroje. Ale vtipny to je rozhodne.

    OdpovědětVymazat
  23. Takže "umělá inteligence" teď pouští všechny komentáře?

    OdpovědětVymazat
  24. Kdyby mi moje mama dala jmeno Kamil, tak bych si taky radeji nechal rikat Kazmič.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych se nejdřív zeptal mámy i táty kdo to vymyslel. A kdyby byli ve shodě, ubezdušil bych je oba. Než Kamil to radši Žibřid!

      Vymazat
    2. Ten Kamil možná vysvětluje, proč dělá takové *čoviny - chce se pomstít světu. Já kdybych se jmenoval Kamil, tak bych Vokamurovi nasral do půllitru. Kamile, časy jsou zlé.

      Vymazat
  25. „Nechápem ako mohol niekto uhádnuť môj PIN!“
    „Čo si mal za PIN??“
    „Naschvál zložitý, to podľa mňa skoro nikto nevie - letopočet, keď pápež Gregor svätorečil Dominga de Guzmána, zakladateľa Dominikánského rádu.“
    „No, to je ťažké, uznávam. V ktorom roku to bolo??“
    „V roku 1234.“

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám nejradši tu scénu ze Spaceballs: Jaký je kód? To číslo je 1234. Lord helma: to je tak blbý číslo, to bych si nedal ani na kufr. Přichází prezident a ptá se. Jaký je kód? Kód je 1234, pane. Prez: Geniální, stejnou kombinaci mám na svém kufru.

      Vymazat
    2. Ha ha ... ha.

      Vymazat
    3. WELL, WELL, WELL

      Vymazat
    4. Ne, pořád nejsi zábavný.

      Vymazat
    5. Tyvole liška, že ty jsi regulérní důchodce? Tvoje činnost zde tomu velmi nasvědčuje, vzhledem k tomu, buď nadáváš na mladé západní levičáky anebo, což je vlastně horší, ta kopypastuješ příšerný dad joky, co byly vtipný naposled asi tak v předinternetovej době, kdy se ještě šířily po floppy disketách.

      Vymazat
    6. Huh?? A nehejtujem iba západných ľavičákov, ale komplet všetkých - hlavne ultraľavicových extrémistov.. napr. Jan Michailidu je kokot s dredmi. #ignorance_is_not_a_bliss #free_chess

      Vymazat
    7. Hrome, Guy (Ryan Reynolds) v Free Guy naťukal PIN kód 1111. Skoro som spadol zo stoličky..

      Vymazat
    8. Skvělé, ten vtip si pamatuju ze sedmdesátých let ze stránek Dikobrazu.

      Vymazat
    9. I don't care, gaylordi. I don't care. A neviem, čo je dikobraz, ale možno tento to bude vedieť:

      https://www.youtube.com/watch?v=0EZI7hWlEuA

      Vymazat
    10. Sure you don't.

      Vymazat
    11. Milovník levičáků. :D

      Vymazat
  26. Mají to napsané tak, že když jim to půjde podle plánu, tak tu reklamní hru nejspíš plánují dohrát a ty peníze nejspíš vyplatí.

    Ale kdyby se to nějak pokazilo (měli ve hře chybu nebo jim někdo nějak ukradl informace), tak aby nemuseli platit.

    OdpovědětVymazat
  27. Můžete mi někdo vysvětlit, jak je možné, že před trezorem na Výstavišti stojí "ozbrojenec" s maketou samopalu? To jako na veřejném prostoru může kdokoli chodit s nezakrytými maketami zbraní? Měl jsem za to, že je to nezákonné. To si můžu vzít airsoftový "samopal" a chodit s tím po městě a policajti mě nechají na pokoji? Nebo má pan Bartošek nějakou výjimku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V rámci uměleckého vystoupení (což tohle je, i když v netradiční formě) samozřejmě může.

      Vymazat
    2. Viděl jsem v metru skupinu husitů s cepy, řemdihy a pavézami a nikomu to nepřišlo divné. Proč by tedy měl vadit člověk se samopalem na Výstavišti?

      Vymazat
  28. Sušenky Manner stojí za hovno.

    OdpovědětVymazat
  29. Jestli to dobře chápu, tak se teda s velkou pravděpodobností stane, že ten trezor nikdo neotevře? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Otevře neotevře... především s velkou pravděpodobností Kazma nikomu nedá 22 milionů. Až film skončí v kinech, tak zavládne klid, občas se objeví kusé a nejasné informace že teda šifru někdo možná rozluštil, ale možná ne. Tak se to potáhne pár měsíců až let a potom vyskočí nějaké PR, že šťastný výherce získal 3 miliony, hurá, a Kazma daruje další dva miliony na charitu, takový je to člověk. Mezitím samozřejmě bude vznikat další super prank, protože Kazma objevil obrovskou díru na trhu, když odhalil že tato země je plná debilů, kteří mu rádi dají své peníze.

      Vymazat
  30. Twl vždyť to mlátí do očí! 1000110 1110101 1101011 1100001 1100110 1110100 1101111 1101011 1101001 1110101 zbytek si přeložte sami.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1000010 1110101 1101011 1101011 1100001 1101011 1100101 0100000 1101110 1100101 1100010 1101111 0100000 1101011 1100001 1100010 1110101 1101011 1101001 0111111

      Vymazat
  31. Upsí. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-kazma-dostal-kvuli-filmu-predzalobni-vyzvu-od-fortuny-235879#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.