6.5.24

Audio recenze: Jedna noc - 60 %

Příběh chlapíka, který nepřetržitě činí nejhorší možná rozhodnutí, čímž ničí život sobě a své rodině, což všichni kolem mlčky trpí. Kdyby to bylo úžasně zrežírované, zahrané, nebo audiovizuálně zajímavé, mohlo by z toho být něco tak působivého jako "Rekviem za sen". Ale nic z toho se nestalo. (Ilča 50 %)


17 komentářů:

  1. Jeeee dalsi ceska slatanina, na kterou pustili Fuky zadarmo. Pro me i zadarmo drahe.

    OdpovědětVymazat
  2. Asi soutěž ceskych filmařu kdo natočí nevétši sra..ku

    OdpovědětVymazat
  3. Konečně si přišla Ilča na své!

    OdpovědětVymazat
  4. Těch pade od Ilči je default. Film se jí stejnou měrou nelíbil i líbil.

    OdpovědětVymazat
  5. Matematický fórek mit X nebo nemít X je 2X je skutečně prastarý.

    OdpovědětVymazat
  6. Mě osobně se snímek líbil. Je za mě docela dobře natočený. Přijde mi, že tvůrci recenze některé okamžiky filmu vlastně spíše nepochopili. Například, když jde hlavní postava za svým bývalým parťákem z kapely. Nejde za ním kvůli penězům, ale protože by se chtěl vrátit do kapely. Jasně to z filmu vyplývá, protože předtím vidí plakát kapely, posléze se vloupá do toho obchodu a brnká tam na kytaru. Z toho jasně vyplývá, že by se chtěl vrátit do toho muzikantského prostředí, ale je to pro něj těžké. A jasně, že film není realistický. To podle mě ani neměl být. Je to umělečtější záležitost. Mě osobně se třeba oba hlavní představitelé líbili. I Adam Ernest svojí roli skvěle zahrál. Zkrachovalce, který se stále více potápí do hlubin.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Navrhuji pro jistotu zavolat režisérovi a zeptat se ho, jak to myslel.

      Vymazat
    2. Co musí člověk brát aby se mu líbily takové šulínoviny?

      Vymazat
    3. Aha. Takhle to tedy cele bylo. Uz je mi to jasne.

      Vymazat
  7. Pozor, zde František nedal štítek "česky" a ono opravdu - je to z Británie.

    V tomto dramatu je "lůzr" nejspíše jen jeden. To je podstatný rozdíl proti filmům např. Bohdana Slámy, kdy je ve filmu lůzrů mnoho v několika týmech co obvykle hrají proti sobě.

    OdpovědětVymazat
  8. Je trochu skoda, ze Ilcino hodnoceni je upozadeno az na konci perexu. Prijde mi jako dulezitejsi clen recenzentskeho dua a jeji hodnoceni by melo byt uvedeno v titulku jako prvni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem rád, že Franta začal dávat Ilče po asi třech letech existence podcastu alespoň nějaký kredit.

      Vymazat
  9. Včera jsem navštívila premiéru. I přes veškerou snahu, jsem po 45 minutách opustila kino-to se fakt nedalo. Další česká sociálka a depka bez psychologického přediva a úvah- jen jakási reportáž chování někoho, kdo se vlastní vinou octl na dně - vulgarismy, chlast, neustále řvoucí dítě, komentáře o šukání....hrdina ani nevzbuzuje soucit, jakoby neměl ani snahu něco změnit, zlepšit, protože "když máš vraždu v rejstříku, práce se hledá těžko" , jedinou cestou, jak uhradit 200 tisíc je placený live erotic chat jeho ženy, krádež peněženky ?....to jsme opravdu v takové beznaději na změnu? Nevím, co chtěl tvůrce filmem vlastně sdělit, možná mi unikla úžasná pointa na konci, který jsem už neviděla. A tragikomedie ? Za celou dobu se opravdu nebylo čemu zasmát. Za mne totální propadák.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tys nikdy neviděl žádný film Bohdana Slámy ???

      Vymazat
  10. Jen aby se nám tady z toho nestala nějaká hodnotící databáze. Ta Ilča ještě dejmetomu, po těch letech...

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.