8.5.24

Audio recenze: Království Planeta opic [Kingdom of the Planet of the Apes] - 40 %

Jako reklama trikových studií to funguje perfektně. V žádném jiném ohledu to nefunguje. Doteď netuším, jak vlastně fungoval celý ten svět, ve kterém se to odehrávalo (mnoho generací po poslední "Planetě opic"), co bylo ve kterou chvíli v sázce a co koho motivovalo dělat to, co dělal. Jestli si vzpomínáte na divnou filmovou sérii "Maze Runner", tak tu režíroval stejný člověk a je to vidět. (Ilča 40 %)



39 komentářů:

  1. Vyskytovaly se tam lišky? Jestli ne tak nejdu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Well, líšky majú svoju vlastnú planétu bez progresívnych opíc.

      Vymazat
    2. Tvl on je tady zase?! Já jsem myslel, že když od toho zablešenýho oposuma byl měsíc klid, že někde v lese pošel a on je zpět :-( Jsem smutnej...

      Vymazat
    3. Na moju obhajobu, bol som explicitne vyzvaný. Tomuto sa proste nedalo odolať. Je to silnejšie ako ja. A keď už, tak Vulpes vulpes..

      Vymazat
    4. Hej lidi, máte taky ten pocit? (Co?)
      Jako bysme žili na planetě opic! (Jo!)

      Vymazat
    5. Leda vůl pes vůl pes. A neuč orla lítat, jsem nimrod! Ty jsi jednoznačně zatouchající oposum!

      Vymazat
    6. Tak takovou planetu musím navštívit. Doufám, že ty lišky maj pořádný vocasy. Elone, startuj!

      Vymazat
  2. Byli tam Pičáci nebo Pukníci? Jestli ne tak jdu

    OdpovědětVymazat
  3. Františku, ty palice medvědí, to u toho filmu je tak těžké dát pozor, aby ti došlo, že když má hlavní záporák u sebe chytrého člověka, že by mu právě on třeba řekl, že v tom trezoru je něco speciálního? Franto, seber se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, "třeba" mu to řekl. To je přesně ono.

      Vymazat
    2. Takže chyba toho filmu je v tom, že nic neříká doslovně a je třeba u něj přemýšlet, aby něco náhodou divákovi došlo? Tak to potom jo. )

      Vymazat
  4. Opice neřekla shit, to řekla Mae, Františku, opravdu by jsi u těch novinářských projekcí mohl zapínat mozek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, mohl. Ale proč by to měl dělat? Opravdu, proč?

      Vymazat
  5. Na trilogii Labyrint prosím nesahat, je to jedna z nejlepších teen postapo sérií, které kdy byly natočeny. A pokud jsou Opice stejně dobré, tak tedy určitě jdu.

    OdpovědětVymazat
  6. František a Ilča zas hejtují a dávají jen 40 %. To je skoro záruka kvality, moc se na dnešní kino těším 😁👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ono když František už v komentáři v podstatě sdělí, že je chyba filmu toho, že si divák musí něco domyslet a film mu to neříká přímo), to je myslím si vypovídající samo o sobě.

      Vymazat
    2. Nová doba, tady se snad přestává cenzurovat!

      Vymazat
  7. Jů Franta mi schválil koment po letech. Hele Franto. Nechceš už se vysrat tady na tu cenzuru? A rozjet tu zas normální diskuze? My už ti nebudeme předhazovat Tokio. Čestný pionýrský

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úpadek je znát, zlatá doba Chlebce a Horáka, zlatá doba komentářů na FUKAFTOKYU. Franta má prostě v píči, berme nebo nechme být.

      Vymazat
    2. Gdě jsou časy Corvuse a Grima...

      Vymazat
  8. Opet je skoda, ze hlavni duvod, proc sem chodim, tedy nazor Ilci, je upozaden na konci perexu, kdy musim kliknout na text a pak dohledavat jeho konec. Ale asi lepsi nez to zjistit az na konci patnactiminutoveho povidani.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě by na konci perexu mělo být hodnocení od obou a v nadpisu jejich průměr. Takhle to vypadá, že je Ilča podřadná. A to říkám jako člověk, co pořád poslouchá Fukocast hlavně kvůli Frantovi.

      Vymazat
  9. Nevíte někdo kde je ten alternativní chat co Franta zrušil? Zdravim Mesi

    OdpovědětVymazat
  10. Před pár dny jsem potkal Fuku. To je hrozný, jak za poslední dva roky ztloustnul. Do šedesátky dožene Červa.

    OdpovědětVymazat
  11. U Franty platí rovnice. U hodnocení nad 50% je potřeba vydělit dvěma např Bony a klid 2 70. Nebo jakýkoli animak pro 5 leté děti. A naopak když dá pod 50 tak násobit dvěma takže tento film bude 80

    OdpovědětVymazat
  12. Kdysi v 90 letech a snad ještě nějakou dobu po roce 2000 byl pan Fuka fajn ale pak to s ním začalo jít z kopce. Poslední dvě dekády už působí čím dál tím víc a víc jen jako arogantní pozér a špatná parodie na sebe sama v lepších letech...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co konkretne bylo tehdy na panu Fukovi fajn? Nejake konkretni dilo? Dokoncena prace? Kdysi se prifaril nejak do Score a napsal tam par sloupku, par neckbeardu tehdy povazovalo kohokoliv, kdo neco vyblinkal do Skóre za boha a mozna ta aura se s jim chvili nesla, jinak si nedovedu vysvetlit tyhle oslavy Fuky z devadesatych let. Nevzpominam si, ze by byl Fuka tehdy jinej, akorat svou neschopnost a nulovy vseobecny rozhled jeste docela dobre maskoval, ale uz tehdy to par lidi prokouklo a vyrazili ho treba z Mamedia, protoze tam pobiral trojnasobek ceskyho prumernyho platu za nic.

      Vymazat
    2. Byl fajn, škoda že se z té doby nedochovala žádná jeho tvorba.

      Vymazat
    3. Tento komentář je pravdivý

      Vymazat
    4. Skor neskor, minimalne nektere recenze zde na fffilmu lze povazovat za narodni kulturni deditstvi. Kdo z vas to ma?

      Vymazat
  13. Spoiler-

    ""
    In a chilling reveal, we see that Mae is holding a gun behind her back in case Noa is out for revenge for the apes that died in the flood. It comes across as a precautionary measure, but Allan reveals that the implications of the scene were originally going to be much more sinister."

    Franto, kurňa, to by mohlo vlastně dojít i opici, tak proč ne tobě?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže to původně mělo nějaké "sinister implications", které vystřihli?

      Vymazat
    2. In reality, fucking monkeys are shitting everywhere.

      Vymazat
  14. Františku, teď ve vší vážnosti: tahle filmová série mi přijde celkem v pohodě, s tím že první díl byl zatím nejlepší (především díky námětu), druhý a třetí díl neurazily. Po shlédnutí traileru na "kingdom" jsem se bál, že to bude plytká CGI road movie o tom jak opičky doprovází mluvící děvče k lidskému kmeni. A byl jsem příjemně překvapen. Z hlediska příběhu to sice opravdu není nic extra složitého, nicméně po dlouhé době mi dělalo radost, že vidím filmový svět, který funguje, jeho vývoj a zákonitosti dávají smysl a nesleduju předvídatelné scény, které se odehrávají pod nějakou chabou záminkou. Motivace postav byly, řekl bych, křišťálově jasné - s výjimkou Mae, jejíž konkrétní plány byly až do konce filmu ZÁMĚRNĚ utajeny - což je v pořádku, protože to udržuje divákovo napětí. Proč to celé píšu: neříkám že to byl úžasný film, ale pro mě výrazně vyčníval nad standardem a pokud tvoje výtka spočívá v tom, že jsi NEPOCHOPIL jak, co, kdo a proč, tak jsi buď dost nedával pozor nebo ti dochází ke znatelnému zhoršení duševních schopností.

    OdpovědětVymazat
  15. František v kině při sledování filmu cca v polovině vypne a přestane vnímat dění na plátně. Mysl mu cele zaměstnává úporné vymýšlení složitého a dokonale vypilovaného souvětí, kterým uvede podcast.

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.