25.4.24

Audio dvojrecenze: Kaskadér [The Fall Guy] - 90% / Boy Kills World - 30%

Kaskadér: Úplně debilní kombinace odlehčené romantické komedie a šílených akčních scén, která - na rozdíl od většiny ostatních podobně debilních filmů - skoro dokonale funguje, a to především díky skvělé chemii mezi hlavními představiteli. Bonusem je, že je to pocta všem nedigitálním kaskadérům, kteří by konečně měli začít dostávat Oscary. 

Boy Kills World: Je mi jasné, o co se tvůrci filmu snažili a čím měla být která jeho scéna "super cool" a "brutálně masakrózní". Ale je to hrozně nezajímavě, až neschopně natočené a z 90 procent nudné. Desetiminutový sestřih by určitě byl super cool.






29 komentářů:

  1. Vzali byste Ryana Goslinga i jako samotného muže?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, jedině v dvojtrojce se Skarsgardem.

      Vymazat
    2. Iba splocne s Emily. A Ryana by som otocil vo dverach.

      Vymazat
  2. Ryan bez Goslinga je neco bez housli ten..no..chlap s houslema.

    OdpovědětVymazat
  3. Franto, šlo by, abys Ilonino procentuální hodnocení uváděl buď vedle svého v nadpise, nebo alespoň někde v doprovodném textu? Nechce se mi poslouchat celý podcast a v poslední době s ní mám podstatně větší shodu než s tebou. Navíc mi nepřijde fér ji takhle ignorovat, když podcastujete vlastně jako rovnocenní partneři.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V nadpisu už je takhle přeplněno. Přemýšlíme o nějakých řešeních...

      Vymazat
    2. Takže pro tebe je důležitý znát z prstu vycucamý procenta totálního filmovýho neznalce jenom kvůli tomu, že v poslední době s ním máš větší shodu než s jiným neznalcem?
      To moc nechápu.

      Vymazat
    3. Ja teda furt neviem koho podcast to je. Pride mi ze Fuka tam hra druhe husle a prizivuje sa na jeho slave tym ze sem hadze odkazy.

      Vymazat
    4. Ilonino konečné procentuální řešení?

      Vymazat
    5. Anonymní26. dubna 2024 v 7:10 , tak samozřejmě, když první housle se s nim rozvedly.

      Vymazat
  4. Zajímavé, kdybych si na základě dvojrecenze měl vybrat, "na který z nich asi půjdu", byl by to rozhodně Boy Kills World. Povídání o Kaskadérovi mě navnadilo asi jako "hm... povedená fungující mírně akční mírně romantická komedie... no možná si to někdy stáhnu", BKW spíš jako "tyjotojeúlet, to chci vidět asap".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A pritom oba su to filmy ktore su radsej pustis doma na gauci a v najhorsom vypnes ked ta to nebude bavit.

      Vymazat
  5. Úplně debilní romantická komedie která skoro dokonale funguje 30% nějak nechápu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "úplně debilní romantická komedie která skoro dokonale funguje" dostala 90 %, ne 30 %...

      Vymazat
    2. Proc Fuko v tomto komentu gramaticky spravne uvadis 90 % a v titulcich to prznis 90%?

      Vymazat
    3. Na to už jsem několikrát odpovídal: Úplně původně to bylo kvůli vyhledávání, protože "90%" se vygooglilo přesněji než "90 %" (obojí bez uvozovek). Dneska koukám, že už to (snad?) neplatí a když vyhledávám "fffilm 90 %", najde mi to recenze obsahující "90%" (bez mezery)...? Každopádně už je toto mé zprznění zaběhané a pořád funguje jak má, tak se mi moc nechce přecházet na korektní variantu a doufat, že snad bude fungovat.

      Vymazat
    4. A tobě, Wilíku, to funguje? Co jsem slyšel tvojí bejvalku... Nejsu anonym. Všichni mě dobře znáte.

      Vymazat
    5. Percentá v texte mi tiež fungujú.

      Vymazat
    6. Jé Honza Molíčů, vitaj naspäť.

      Vymazat
  6. Bude kos v ostružiní?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebude. Ale bude Ostružina mezi kosy.

      Vymazat
  7. Bude recenze na Epic Battle?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protoze nic jako Epic Battle neexistuje, delam si jen z Fuky a jinych postizenych lidi na internetu prdel.

      Vymazat
    2. To že něco neexistuje ještě neimplikuje že na to nemůže vzniknout recenze.

      Vymazat
  8. Kaskadér je přeceňovaný. Nedigitální triky a celé to zákulisí dělání filmu? Ano super. Gosling? Super. Ta hlavní buchta? Pěkná, ale ke Goslingovi se chová hrozně. Celá jejich chemie, kterou tu Fanda tak oceňuje, je značně pokřivená. Frajerka se ke Goslingovi chová jako nafoukaná piča, a on za ní běhá jako pes. Jestli si takhle František představuje dobrou partnerskou chemii, tak potěš prdel. Zápletka mega dementní. Mnoho scén i přes svoji pseudoepičnost prostě nefunguje a film místy nudí (viz souboj v kontejneru). Zpětne mi film připomíná The Nice Guys, kde hrál taky Gosling, a který podle mě fungovalo lépe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je docela validní připomínka. Kdyby byl Kaskadér seriózní drama, asi by se mi intenzivně nelíbilo, jak se k sobě hrdinové chovají. Ale! Je to komedie, která má dostatečnou nadsázku a stylizaci na to, aby mi v ní tohle chování nevadilo a bavil jsem se jím.

      Vymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.