9.2.24

Audio recenze: Zóna zájmu [The Zone of Interest] - 60%

Poměrně originální koncept je v průběhu dvou hodin tak rozmělněn, že se začne stávat předvídatelným a nudným. Občasné zajímavé vizuální kompozice moc nezachrání a u jistých diváků může dokonce film vyvolávat podivné myšlenky typu "Takže ten nacismus možná nebyl tak strašný, jak se pořád říká." 


13 komentářů:

  1. Bude recenze na Frantu mimozemšťana od pana Havlíka?

    OdpovědětVymazat
  2. Velmi promarněná příležitost zmínit pana Hitlera. Oh well, whatcha gonna do...

    OdpovědětVymazat
  3. Fuko, keby si chcel tiez by si vedel naprogramovat ray tracing na ZX Spectre?

    OdpovědětVymazat
  4. Dobry den Frantisku. Po delsi dobe jsem chtel zavitat na stranku fukafutokyu.fuxoft.cz, abych se dozvedel nejnovejsi novinky na pokracujici drine na dokumentu. Stranka je ale nedostupna.

    Backer cekajici na slavnostni premieru v kine jiz 9 let

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně teď funguje. Pokud nefungovala, tak to byl asi nějaký problém u Googlu (blogger.com), já s její konfigurací nic nedělal.

      Vymazat
    2. Ani s konfigurací, ani s čímkoliv jiným. Už pár let.

      Vymazat
  5. Včera jsem viděl film a dneska objevil váš podcast. Inspiroval mě k několika poznámkám.
    Nemám iluze o průměrné vzdělanosti, ale jsem přesvědčen, že to pozadí chápe skoro každý, i když tam není explicitně ukázáno.
    Sympatičtí lidé? Ta maloměšťácká pipka, nebo psychopaticky působící Höss? Ano, jsem asi ovlivněn kontextem, ale i tak to nebyl žádný sympaťák.
    Indoktrinace? Spíše přesvědčení o vlastní nadřazenosti a pocit moci, třeba když Hössová vyhrožuje Polce zpopelněním (nebo tak něco).
    Nemyslím si, že to může v někom vzbuzovat sympatie k nacismu. Podle mě jde o jasný záměr postavit do kontrastu spokojenou rodinu, milující rodiče a hrůzu za zdí. Není to nijak originální, jen další příspěvek do debaty o banalitě zla, přesto film sílu rozhodně má a lidmi dokáže řádně otřást. Byl jsem toho svědkem.
    Aby to nevypadalo, že film chválím. To asi ne. Souhlasím, že byl zbytečně dlouhý, lehce předvídatelný, a proto chvílemi nudný. A podle mě příliš tlačil na pilu svojí formou a přehnanou artovostí.

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.