21.2.24

Audio recenze: Válka policajtů [Vojna policajtov] - 50%

Ve filmu se spolu nepříjemně tlučou dva rozdílné koncepty: 1) Realistické syrové policejní drama podle skutečnosti a 2) Vysoce stylizovaná atmosférická podívaná ve stylu "Leona" nebo "Collateralu". Například hlavní dva hrdinové jsou většinou 1), zatímco akční scény, šílené scenáristické zvraty a Rytmus jsou 2). Při takové extrémní délce se to dá těžko vydržet, což je škoda, protože v tomto filmu je mnoho dobrého. 


30 komentářů:

  1. Dotaz: Vadí či nevadí Františkovi nový slovenský kamarád?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Františku, proč mi neodpovíš?

      Vymazat
    2. Polib si šos, Erichu.
      Teď jsem na Západě.

      Vymazat
  2. Ako sa so Slovencinou vyrovnaval Pupen? Boli tam titulky alebo ako?

    OdpovědětVymazat
  3. AFAIK Soltész je takovej českej Kmenta a sepisuje "investigativní" knihy o tom, jaký jsou ty nesprávný politici svině. Takže jeho příznivci jsou nadšeni, jak všechno odhalil, zatímco odpůrci tvrdí, že jsou to naprostý bláboly. Apropos, před volbama vykřikoval, že pokud vyhraje Fico, tak se odstěhuje do Prahy, tak se ho můžete dojít zeptat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pardon - slovenskej Kmenta, samozřejmě

      Vymazat
    2. Well, Soltész je agresívny kokot niekde na úrovni Dany Drábovej a Džamily Stehlíkovej (tiež progresívni kokoti). A ešte k tomu je aj hlúpy - inak si neviem vysvetliť jeho infantilnú nátlakovú stratégiu na dosahovanie moci (btw. prejav toxickej femininity).

      Pretože citové vydieranie "odsťahujem sa" má efekt iba v prípade, ak tí, ktorí s tebou nesúhlasia (neskáču ako ty pískaš), pocítia stratu (vyslovenú bolesť), ak by si sa odsťahoval. Lenže v jeho prípade si explicitne želáme, aby on a jeho súdruhovia typu Čaptavá konečne vypadli a neobťažovali slušných ľudí s kokotinami typu klimatická kríza a imperatívmi "žerte hmyz".

      Lenže pre woke-progresívnych Pirátov je typické, že "to tak prostě cítia", ale skutek-utek. Takže síce jeho škaredá telesná schránka fyzicky odišla, ale vďaka internetu a kinám tu oxiduje ďalej. Čisto technicky teda neodišiel - na tomto príklade je vidieť, že boľševici a marxisti nie sú schopní realizovať ich fantázie.

      Vymazat
    3. A tento názor byl strašně důležitý, protože každého Čecha strašně zajímá, nejen co se děje na Slovensku, ale hlavně co tomu Lišák říká.

      Vymazat
    4. Akorát, že ty "správný" politici bejvaj nezřídka taky svině.

      Vymazat
    5. A teraz si predstav, že by sa vám Anonymním vyhrážala Líška, že odíde, ak (***). Nepredstaviteľná situácia, že.. Koľko utrpenia a bolesti by som vám tým spôsobil. Lenže ja to nerobím ako súdruh Šoltész. Pretože mám empatiu, inklúziu, diverzitu - na rozdiel od súdružky Drábovej a Stehlíkovej.

      Vymazat
    6. Mám pocit, že Drábová bude mít k obědu pečenou LIŠKU.. Zdraví Amina

      Vymazat
    7. A vite na Slovensku, ze kdyz prehodite prvni pismena ve jmenu a prijmeni Frantisek Fuka, vznikne opet Frantisek Fuka?

      Vymazat
    8. Agresívna Drábová je zatiaľ top výplod tvojej životnej neistoty.

      Vymazat
    9. Panu Liskovi ti zli progesevisti naoperovali 72 pohlavi a pani Drabova mu ozarila mozek, kdyz si neprozretelne sundal alobalovou cepicku. Ani se mu nedivim, ze ty neomarxisty nesnasi. Tak mu Ti osklivi levicaci posponili jeho cestneho lidovego hrdinu Fica, ktery je tim pravym nebojacnym Slovakem, jako byl Hlinka, ktery neunavne bojuje proti prohnileme zapadu. Snad Slovaky brzy od utlaku osvobodi Velky bratr z vychodu!

      Vymazat
    10. Samozrejme k tomu aby si napisal k tej teme aj nieco zmysluplne musel by si sa o nu zaujimat a musel byb si byt mentalne dospely. Zatial si len takyto infantil ktory sa boji spochybnovat svoj nazorovy prud, svoje videnie sveta 🙂

      Vymazat
  4. A vedeli stě, že OCIF je ugrofinský FICO? Že nie? Ako to, veď to vie vraj každý ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co teprve takový Filco a Líška.

      Vymazat
    2. Viděl jsem pejska v pubertě, jak si hrál s filcovou líškou. Pak jsem si vzpomněl na tohle fórum a musel jsem si jít nechat vypláchnout oči savem a mozek mozkomorem. Just sayin' ....

      Vymazat
    3. Well, a viďěl si pejska, který byl v puberťě nebo pejska, když jsi byl v puberťe?? Protože the devil is in the details, že yo..

      Vymazat
    4. Milý Lišáku. Toho bohdá, že ten sejra nepustím!

      Vymazat
  5. Napadlo mě, ze se Michael Jackson objednal na anální bělení a tak se mu to líbilo, že chtěl i zbytek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm. To se již nedozvime.

      Vymazat
    2. Je to tak. Byl jsem u toho.

      Vymazat
    3. Hmm, já slyšel, že měl vitiligo, tedy žádné bělení ničeho.

      Vymazat
    4. Vitiligo je, ze uz byl na nahodnych mistech vybelen defaultne v editoru postavy.

      Vymazat
  6. Františku, proč jsi psal na reddit, že by sis přál, aby čtvrtý díl Indiana Jonese vůbec nevznikl, když jsi mu dal 100 %? (OK, bylo to pro Cinemu, hodnotilo se po dvaceti, reálně to bylo spíš 90 %, to já všechno vím, ale i tak.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože by to bylo lepší zakončení celé jeho ságy.

      Vymazat
    2. Štefan Špílberk si bohuzel neposlech tvuj nazor vcas, jinak by se na to samozrejme radeji vysral.

      Vymazat
    3. Oni dosť dlho čakali čo im na to povie Fuka, ale ten furt nemal čas tak proste šli do toho.

      Vymazat
    4. Spielberg třeba nechtěl zklamat ty, kterým film slíbil. No anebo jednoduše měl touhu tvořit, protože ho to baví a je v tom dobrej.

      Vymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.