13.10.23

Audio recenze: Zabijáci rozkvetlého měsíce [Killers of the Flower Moon] - 90%

Dokonalé výpravné "oldschool" drama, ale přitom plné originálních a nekompromisních nápadů. Jsem moc rád, že se kvalitní režiséři mohou pořád dostat k penězům a natočit něco ne zcela komerčního. Jedinou drobnou výtkou je ta délka (206 minut), která se blíží hranici toho, co se dá v kině na jedno posezení fyzicky vydržet.


44 komentářů:

  1. Revizionisti a pederasti z Hollywoodu opět kroutí historii krkem. Nepochybuji, že to bude zábavné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co to meleš, týpku?? Tenhle film za prvé nedělal Hollywood, ale Apple. Za druhé pak celý příběh vypráví o skutečných událostech, natáčelo se na lokacích, kde k oněm událostem došlo a hrají v něm lidé, kteří jsou potomci celé tragédie. Právě oni vyzdvihují v rozhovorech, jak děkují Scorsesemu s jakou citlivostí jejich příběh zpracoval. Tvůj komentář je zcestný, protože je to typickej předsudek.

      Vymazat
    2. A přichází mistr Hromský se svou pravidelnou dávkou toho jak to bylo doopravdy. Už mi to tu chybělo, Jeníku, fakt že jo.

      Vymazat
    3. U nás v práci máme taky jednoho Hromského - a pitomec je to stejný. Asi náhoda.

      Vymazat
  2. Slovo revizionista jsem naposledy cetl v Rudem pravu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi i od stejnyho autora.

      Vymazat
    2. Jak jsem psal, Hromsky a Liska, jedine dva faktory zabavy na mrtvem webu Fuky. Jinak, nez autori zamysleli.

      Vymazat
    3. Však Hromský do něj vydatně přispíval.

      Vymazat
    4. Ale to jsi četl dobrovolně. Určitě tě nikdo nenutil RP číst. Takže hold your horses, pokrytče. I když ty si radši drž kabát. Už brzy začne zase foukat, tak ať ze sebe neděláš opět vola.

      Vymazat
    5. Nemáme koně. Takže hold your Líška!

      Vymazat
    6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    7. Ale ano, ve škole (základka, gymnázium, Praha, 80. léta) bylo čtení RP povinné, protože se z toho v Občanské nauce dělaly referáty.

      Vymazat
    8. Jan, niekto ťa nútil pozerať tento film? Alebo chceš povedať že ťa Fuka núti počúvať podcast? Ukáž nám na bábike, kde sa ťa Fuka dotýkal.

      Vymazat
    9. Tady, tady a tady. A pak se utopí. Omylem.

      Vymazat
  3. Well, ako film hodnotí expert na Indiánov a onkológ Pjér la Dušek? Som trochu opatrný, keďže na jednej strane mám Scorseseho rád (samozrejme heterosexuálne) a na druhej strane hrozí, že je to ďalší masochistický bitch B-ží s nejakou hlbokou message (akí sme fúj, zlí, krutí, bezcitní etc. a mali by sme sa prepadnúť od hanby za našu minulosť). Pirát Di Caprio je totiž usvedčený kokot, ktorý sa rád preváža na svojom triskáči a obťažuje slušných ľudí s klimatickým bullshitom..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi nejaky ujety na studny, ze furt pises Well?

      Vymazat
    2. Líška se dokázal ze studny vydrápat zpátky do diskuze. To bude zase mrzení. Tento volič Filca umí jen pustošit a otravovat vzduch :-(

      Vymazat
    3. Áno, binárne vnímanie sveta ("ak Líška nevolí progresívnych pirátov, tak volí Fica") je prejavom vážnej poruchy osobnosti. A tvrdiť, že ako pravicový volič som volil ľavicového Fica, je prejavom stupidity.

      Takže si ideálny aktivista/volič Pirátov - hlúpy a s vážnou psychickou poruchou..

      Vymazat
    4. Líška je volicem Neomarxistickych Panicu.

      Vymazat
  4. Viete dopredu stopáž filmu? Aby ste predošli zbytočnému trápeniu poslucháčov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad každej na planetě ví, že to má 3,5 hodiny...

      Vymazat
    2. Sternriťner a Anonymní gaylordi nie sú z tejto planéty. Boli vyhostení z Melmaku, pretože obťažovali slušných mimozemšťanov ako teraz tu.

      Vymazat
    3. Kazdy na planete, okrem Fuku zjavne.

      Vymazat
  5. 206 minut je pro mě automaticky no-go. Pokud je film opravdu tak dobrej že stojí za vidění, tak jedině doma a s možností pauzovat.

    OdpovědětVymazat
  6. A neni on nakonec vnuk staryho Bruny? Nebo manzel te divky z filmu Kruh, co rada lezla ze studny nebo z televize?

    OdpovědětVymazat
  7. Zabijáci rozkvetlého měsíce jsou oslnivý triumf moderní kinematografie v podáni nestárnoucí legendy, film který dosahuje zcela nových výšek v umělecké tvorbě. Film, který trvá tři hodiny, představuje úchvatnou odyseu prostřednictvím virtuózního řemeslného umění a zároveň se věnuje hlubokým metafyzickým tématům.

    Režisér se zjevně vymanil ze všech konvenčních očekávání, čímž vytvořil nesmírně poutavé dílo, jehož tempo udržuje pozornost a emoce diváka po celou dobu. Způsob, jakým režisér ovládá prostor, světlo a zvuk i samotné herce, nám ukazuje, že se zde nejedná pouze o film, ale o pravé umění v pohybu.

    Herci excelují ve svých rolích, přinášejí k životu postavy s naprostou přirozeností a hloubkou. Jejich výkony jsou zářivé, každý dialog je vyřčen s takovým naléhavým přesvědčením, že zůstáváte ponořeni do děje až do poslední vteřiny.

    Avšak to, co skutečně povznáší "Zabijáky" nad mnohé jiné filmy, je jeho schopnost proniknout do metafyzických sfér. Film se nebojí dotknout se věčných otázek existence, lidského smyslu a ducha. Skrze nádhernou vizuální poezii a hluboké dialogy nám otevírá bránu do dimenzí, jež překračují hranice našeho každodenního chápání.

    Celkově lze konstatovat, že "Zabijáci" jsou zřetelně vrcholným dílem svého režiséra a všech umělců, kteří se na něm podíleli. Je to vznešená symfonie umění a ducha, která nás překvapuje, oslovuje a vhloubá se do našich myšlenek ještě dlouho po skončení projekce. Tento film se stane nezbytnou zastávkou pro každého, kdo hledá nejen podnětnou zábavu, ale také hlubokou a významnou filmovou zkušenost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento master piece jest zážitkem tak hlubokým, že žádný z diváků po této zkušenosti není schopen pronést byť jen jediného slova do konce života.

      Vymazat
    2. Takhle idiotsky píše snad jen chat-gpt.

      Vymazat
    3. 18. října 2023 v 10:29 Hele, ale schválně...co myslíš, že se mu přihodilo, že to z něj muselo ven?

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Pojd, pojd, bude Ti dobre...jako mamince....

      Vymazat
  9. Možná se to zdá jenom mě, ale lehce šílený chaos v této diskuzi je určitým způsobem uklidňující.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic si z toho nedělej a něco upeč.

      Vymazat
    2. Zda sa to len tebe. Ale je to diskusia, ktorú su Fuka zaslúži.

      Vymazat
    3. Třeba je tu nová. A nezaslouží! Vždyť jen mluví do sklenice. Asi. Myslim. Já zatím neslyšel ani pikosekundu. Radši čtu.

      Vymazat
  10. https://odysee.com/@radiosvstudiotapinradio:5/arnon-1:9
    https://odysee.com/@radiosvstudiotapinradio:5/arnon-2:a

    OdpovědětVymazat
  11. Franto ty nějak nedáváš pozor poslední dobou, ne? : ) každý kdo viděl bod obnovy si doufám všimnul, že je k tomu potřeba i tělo a zálohování včas aby nedošlo ke konfliktu mezi obnovou tím co bylo a co je teď, jinak se buňky požerou. A stejný je to u dýmky, která po zakopání nezavinila objev ropy, to už byla jen reakce na to co se nevyhnutelně stane a stalo. ale aspoň ses trefil v hodnocení, je to lepší než torque ohnivá kola nebo bony a klid 2

    OdpovědětVymazat
  12. Tak hlavně jestli sídlo indiánů je další svébytnou postavou filmu. Fakt se nudičovi Scorsesemu povedlo něco? Mě hrozně připomíná Štrougala.

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.