18.10.23

Audio recenze: Hranice [Zielona granica] - 30%

Velmi podobné "Nabarvenému ptáčeti". Po 30 minutách je jasné, na co se koukáme, a zbylé dvě hodiny je pak permutováno totéž pořád dokola. Extrémně předvídatelné, nudné, artově černobílé a cpoucí nám do hlavy extrémně triviální poselství, hraničíčí místy až s hloupou a nechtěně vtipnou propagandou.


34 komentářů:

  1. Ty porad permutujes slovo permutovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musí se pochlubit, že zná matematické pojmy a zhruba tuší, co znamenají. Jako když recenzi na Da Vinci Code machroval, že ví, co je to Fibonacciho posloupnost.

      Vymazat
    2. Jestli tu zase budu cist moudra od Drevokocura, tak chytim druhou permutaci. A to bych si nepral.

      Vymazat
    3. A pomohlo mu to k pochopeniu filmu?

      Vymazat
  2. Film je podle Františka předvídatelný. No, to je lecjaký film. Nešel jsem na ten film proto, že jsem čekal překvapivý zvrat, kdy se u hranice najednou objeví Predátor. Filmů o migrantech, kteří prchají přes hranice, vzniklo mnoho. Tenhle má výhodu v tom, že ta situace byla jiná. Tedy že migranty si vojáci posílali jako fotbalový míč tam a zpátky. To je poměrně nové (v Evropě), skutečně se to dělo a jsem rád, že to AH filmem připomněla, že se to skutečně dělo. Podle mě ten film vyvolává takovej vztek právě proto, že nevíme, jak si ty hranice ohlídat, aby zároveň k tomuhle nedocházelo. A by migranti byli odmítnuti, ale někde v táboře s vodou a ne umírající v lese. Proto je důležité, že ten film vznikl. Protože řešení určitě existuje. Jen Polsku zatím víc vyhovovalo uprchlíky nenápadně házet zpět za hranice a dělat jakože se nic neděje. Proto je to důležitý film. I pro lidi jako jsem já, kteří rozhodně nerazí žádnou filozofii: pusťte sem do EU kohokoliv, kdo chce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Proto je důležité, že ten film vznikl. Protože řešení určitě existuje." Ty génie, kdyby takové řešení existovalo, myslíš že by s ním už dávno někdo nepřišel? Vždyť se tím zabývají politici po celé planetě už léta. A pořád zatím nejlepší řešení, které se vymyslelo, je sběrný tábor na nějakém ostrově na dohled od břehů Řecka nebo Austrálie, ve kterém se tísní desetkrát víc lidí, než je jeho kapacita.

      Vymazat
    2. Ochrana hranice (včetně námořní) je jednoduchý policejně vojenský úkol. Je jen na politickém zadání, zda se má dělat nebo nemá. (a jde to i bez střílení)

      Potíž je v tom, že migrant co se dostane až do Německa se z něj už nikdy pakovat nemusí a většinou nemusí už ani pracovat. Je pak pochopitelné, že za takovou prémií se budou hnát a budou utrácet neskutečné peníze u mafiánů aby se tam dostali.

      Stejně jako v roce 2015 je to o Němcích a jejich schizofrenii. Pokud je tam chtějí, tak ať si je tam legálně vozí. A pokud je tam nechtějí, tak ať je posílají domů, když jim tam přijdou ilegálně. Ihned a bez obstrukcí. Současný stav kdy ilegál co svoji misi dotáhne až do konce je odměněn jackpotem, je neudržitelný.

      Až si tohle Němci vyřeší, odpadanou potíže s hranicemi někde po cestě.

      Ti "nebožáci" z toho filmu si šli do Německa pro snadný život a Poláci dělali za Němce špinavou práci.

      Vymazat
    3. Ano je strašně důležité že vznikl film o něčem, na co by stačil jednoodstavcovej článek.

      Vymazat
    4. "..Protože řešení určitě existuje.."
      - reseni jsou pouze dve. Poustet, nebo nepoustet. Varianta poustet se praktikuje ve stredozemnim mori, tam se "zachranuje", prevazi, ubytovava, krmi. Vede to k mensimu poctu mrtvych? Ani nahodou, migranti se tam topi dnes a denne.
      A to same se bude dit, az zacnou poustet v polsku. Najednou se v tech lesich a bazinach nebudou pohybovat migrantu desitky, nebo stovky, ale desitky tisic. Umerne k tomu se navysi i pocet mrtvych. A o tom, co takova nova migracni trasa bude znamenat pro evropu se nema ani cenu bavit.

      Vymazat
    5. To jsi napsal moc hezky, tady máš cukříček.

      Vymazat
    6. Tvl, v těch anonymech aby se čert vyznal. Tady dokonce jeden píše rozumně, zatímco ti ostatní píšou kokotiny jako vždy.

      Vymazat
    7. Tohle jsou zbytečná slovíčka. Řešení je známé, měl ho Adolf Hitler a nazýval ho konečným řešením. Ne, neříkejte, že nefunguje, pravda je, že se mu jej jen nepodařilo dokončit (jako Frantovi však víte co). Pokud platí, že komunismus je dobrý, jen byl špatně implementován, musí platit i, že konečné řešení je řešení, jen se musí dokončit. Nepermutovat, prosím.

      Vymazat
    8. Na Rhodu se taky tísní desetkrát víc lidí, než je jeho kapacita.
      Každý léto a dobrovolně !

      Vymazat
    9. "Ochrana hranice (včetně námořní) je jednoduchý policejně vojenský úkol. Je jen na politickém zadání, zda se má dělat nebo nemá." Kritika Německa je whataboutismus vo ničem. Protože nehledě na to, že je německá migrační politika špatná, nedává to Polsku zelenou kartu k porušování lidských práv na hranicích. Tak to prostě je. A pokud někoho z vojáků nafilmuju, jak to dělá, může za to jít k soudu (když ne polskému, tak mezinárodnímu). A vymlouvání se na Německo mu nepomůže.

      Vymazat
    10. "Ano je strašně důležité že vznikl film o něčem, na co by stačil jednoodstavcovej článek." Každej film se dá shrnout do krátkého článku. Tímhle hloupým argumentem by se dal shodit každej film.

      Vymazat
  3. Porazili sluníčkáři v Polsku proti evropské zpátečníky? Porazili. Je referendum neplatné? Je. Takže tento "Major Zeman" nové doby fungoval a svůj příspěvek do boje dobra se zlem přinesl.

    Docela by mne zajímalo, kdo a jak ten film financoval.

    OdpovědětVymazat
  4. Well, z podcastu som pochopil, že súdružka režisérka (je progresívna Πča) má vo všetkom jasno - tieto zvieratká sú pre človeka najnebezpečnejšie. Nad problematikou nemusí divák premýšľať, pretože film ponúka jasné odpovede a čiernobiele videnie sveta. V praxi to vyzerá napr. takto:

    Ukronacisti sú all good, ale ruSSi all evil a treba proti nim bojovať do posledného ukronacistu. Palestínci sú "len" trochu frustrovaní, rezanie hláv deťom je "diskurz" a konflikt treba riešiť mierovou cestou. Chronologicky: nelegálni migranti neexistujú - je to dezinformácia, ktorú šíri Putler! Ak existujú, oficiálne sú to len ženy a deti. A ak prasklo, že na fotkách majú záhadne(?) ženy a deti brady, tak "áno, sú to muži, vy evil škarohlídi!, ale sú to vzdelaní lekári, vedci, programátori, obohacovači. A keď praskol problémek so sem-tam znásilnením, nejakou tou strelbou na živý terč endsouon, tak všetci(!) nelegálni migranti sú zhmotnením lásky na Zemi a empatiou v stratosfére. Tí, ktorí tvrdia, že "cisár je nahý" a bránia príchodu ďalšieho spasiteľa z Afriky, sú evil, bratranci Adolfa Putlera alebo minimálne Ficovoliči.

    Budem sa opakovať, v extrémnych polohách premýšľajú ľudia s vážnou poruchou osobnosti a/alebo manipulatívne socky typu Goebells alebo umelci-idealisti. Film je teda IMO vhodný pre miestnych obohacovačoch tejto diskusie (Sternriťner, Diskuter, Anonymní gaylordi), ktorí majú podobnú nešťastnú štruktúru osobnosti ako súdružka režisérka, atombaba Drábová, Pyjáti etc.
    ______
    My ostatní (slušní ľudia) sa podobných stupiditám vyhýbame ako miliardári plateniu daní a radšej si pozrieme ďalšiu sériu Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty (HBO).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Studňa, studňa, studňa, všetko si správne pomenoval, zober si koláčik. Nie čokoládový, to je pre teba moc extrémne, ten diétny.

      Škoda že si samotný muž. Mohol si byť pravidelným hosťom miestneho podcastu, ako znalec artových píčovín.

      Vymazat
    2. Tvoji rodiče určitě musí být pyšní, co z Tebe vyrostlo.

      Vymazat
    3. Lakers jsou super. Nejlepší role toho ošklivýho herce (jcr).

      Vymazat
    4. Počůvaj ..moj brat ju stretol a povedal toto Atombaba ma mozek Einsteina (české kotliny). Si predstáv zrovna kukam na komedii here here youtube.com/watch?v=4idQbwsvtUo a povedali, že rezanie hláv deťom bol hoax.

      Vymazat
  5. Už máš nějakého kamaráda anebo stále sám? Trochu smutné, co?

    OdpovědětVymazat
  6. Tak jsme si zazpívali a teď jdeme chlastat! (Kouř)

    OdpovědětVymazat
  7. Já už nemůžu poslouchat ani toho Frantu s Ilčou. Domnívám se, že film je inspirován skutečnou událostí z WW2, akorát aplikovaná na dnešní podobně předválečné reálie. Tenkrát šlo o to, že se Poláci chtěli zbavit německých Židů, a tak vyhlásili, že všichni Židé mají pouze 14 dnů na to, aby si obnovili vízum. Nedalo se to stihnout, takže pozbyli práva být v Polsku, ale zároveň Německo už blblo s antisemitismem, takže jim zablokovalo vstup do Německa. Ve výsledku si je tam přehazovali a spousta těch lidí tam umřela. To vedlo k atentátu v Paříži, spáchaný agentem židem na německého potentáta, takže zase další antisemitism... Politika je svinstvo a vidíme, že probíhá i na úrovni informační, klidně formou hloupých filmů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale to jsi měl jít jen chlastat. Ne chlastat a psát.

      Vymazat
    2. Geniální jako vždy. To se mi na tobě libí. Jak umíš trefit hřebík na hlavičku, ale přitom s maximální slovní úsporou. Ještě jsi tam zapomněl zmínit kozy, cecky, dilda.

      Vymazat
    3. Slovo cecky jsem nikdy nepoužil. Dildo možná, ale ne tady. A jak ty? Byl kocour v troubě?

      Vymazat
  8. Skoda ze Franta nezna kotext te uprchlicke vlny pres Belrorusko. Hybridni akce Sojuzu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, že ti unikly všechny ty nezákonný války, invaze a proxy-války kolektivního západu posledních 20 let, díky kterejm se tyhle uprchlický vlny dějí.

      Vymazat
    2. Kdybychom neopustili kolonie, tak žádné uprchlické vlny nebudou

      Vymazat
  9. Fuka píše "cpoucí nám do hlavy extrémně triviální poselství, hraničíčí místy až s hloupou a nechtěně vtipnou propagandou." Kdyby to poselství bylo tak extrémně triviální, nebylo by těžké se jím řídit. To poselství zní: I když je migrant nelegální, nemůžeme ho přehodit přes ostnatý drát jako pytel, anebo ho nechat někde pojít v lese. Existují jiné způsoby (internační tábory viz situace u Calais-Dover) atd. Dokud budou evropské státy páchat takové zločiny, jako páchalo Polsko, je třeba o tom točit filmy. A tím pádem to není triviální. BTW, ten nářek hejtrů v Polsku i v Česku jen ukazuje, jak dobré je, že ten film vznikl. A jak byl potřeba.

    OdpovědětVymazat
  10. Papojem Legální....zde je dobré připomenout Kdo co je někde obráncem, co pokládá život zabitím vojáka je dle idiota Mgr. Martin Bílýho terorista ... obdobně s pojmem legální a nelegální. Za mne jsou hranice a národ aj kulturní konstrukce, a postih jejich hanobení či neuznávání pragma cunning korupcí typu nepotism a cronyism. Ano nemám koho volit, muj tribe je na netu či v pralese.

    OdpovědětVymazat
  11. Souhlasím s Františkem. Je to pohled z jedné strany, který je veřejnosti předkládán jako DOBRO. Zároveň se vyhýbá odpovědím na logické otázky. PRAVDA je v některých ohledech mimo zákon...

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.