3.3.24

Audio recenze: Železní bratři [The Iron Claw] - 90%

Není to sportovní film. Je to velmi okrajově film o pro wrestlingu (což není sport).  Je to film volně inspirovaný skutečnými událostmi, které jsou upraveny a přeházeny (výrazně!) tak, aby z nich bylo co nejpůsobivější depresivní rodinné drama. Scénář a režie jsou téměř bezchybné a herecké výkony taky (s výjimkou toho chlapíka co hraje Rica Flaira). Znovu opakuji: Neřiďte se při rozhodování o návštěvě tohoto filmu tím, jaký máte vztah k pro wrestlingu! 


39 komentářů:

  1. Vynikajúci film! Áno, tomuto filmu dáva Líška 100%. Hlavná mesidž v jednej vete : "Ak sa mu postavíš, prežiješ".

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo Fuky pustili na nejaky americky velkofilm? To cumim!

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den. Rád bych se zeptal, kdy bude dokončen film s tématem Fuka v Tokyu? Na "tady o tom bloguji" nejsou k tomuto dotazu žádné aktuální relevantní informace. Když nepočítám, že se autor opět vydává do Japonska. Chápu, že přesné datum nelze určit, ale mohl byste, prosím, pane Fuko, sdělit alespoň kvartál a rok? Děkuji za případnou odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne. Nemuzu rict vic nez je tady: http://fukafutokyu.fuxoft.cz/p/faq.html

      Vymazat
    2. Čili nemůžeš říct ani kdy naposledy jsi se práci na dokumentu věnoval a o jakou činnost šlo? A proč, jsi k mlčenlivosti nějak zavázaný smluvně?

      Vymazat
    3. Mohl bych, ale nechci. A mohl bych říct, proč to nechci říct, ale nechci to říct. A mohl bych říct, proč nechci říct, proč to nechci říct, ale nechci. A tak dále...

      Vymazat
    4. František je takový druhý Ivan Brezina. S tím rozdílem, že Franta rozumí počítačům a má cca dvojnásobné IQ.

      Vymazat
    5. To skoro vypada, jamo kdyby to deset let dlouhe cekani byl sofistikovany plan a nikoliv pouze dusledek lenosti a neschopnosti autora kasičky na vyber penez od duverivych hejlu.

      Vymazat
    6. Tento plán je tak sofistikovaný že aj sám autor pôsobí ako lenivý neschopa keď sa ho snaží predať publiku. Uveriteľnosti tohoto aktu napomáha fakt že autor skutočne je lenivý a neschopný svoj projekt dokončiť.

      Vymazat
    7. Tak podle Františkova vyjádření se na zdržení tvorby podílí zejména fakt, že chce, aby dokument byl co nejvíce netradiční a aby s ním byl plně spokojený. Jinak už je v podstatě komplet.
      To znamená veškeré materiály natočeny a sestříhány, hudba snad také hotova, no a teď se už jenom řeší celková koncepce.
      To je, vskutku, neotřelý postup.

      Vymazat
    8. Nejde mi odpovídat přímo pod daný komentář, ale rád bych přispěl názorem, že František rozhodně není druhý Ivan Brezina, protože Brezina je odporná nenávistí živená krysa, zatímco František je - přes drobné nedostatky - pořád respektuhodná lidská bytost.

      Vymazat
    9. Mám cenu se po skoro deseti letech ještě na dokument ptát? Pominu-li, že většina materiálu je v dnešní době do dvou let nepoužitelná, pokud člověk netočí časosběrný dokument, tak podmínka maximální spokojenosti autora s výsledkem je prakticky nesplnitelná vzhledem k množství jeho předchozích dokumentů a věku. Takže zapomeňte. Ten už nikdy veřejnost neuvidí.

      Vymazat
    10. Jo a tipuji, že už samotný Franta nevidí důvod s dokumentem přijít. Stačí dnes jít na YouTube a hledat pod hesly Tokyo nebo Japonsko a vyskočí na vás tolik materiálu, že je téměř nemožné přijít ještě s něčím jiným, specifickým nebo výjimečným, pokud není filmař opravdu třída nebo insider.

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Ne, Franta to shrne, až to bude kompletně, tzn. včetně trojky. Plýtvat hlasem na dvojku je časově nešetrné, zapojování nahrávacích přístrojů do elektriky silně neekonomické, rozvibrovat a namáhat hlasivky zdravotně nerentabilní. VZP nic nehradí a co kdyby se Františkovy zduřela hlasivka!

      Vymazat
    2. Duna 2 je Avatar v žltom, čiže kokotina pre kokotov a ďalšie jednobunkové organizmy (Piřáti)..

      Vymazat
    3. Duna 2 jiz byla: https://www.oldgames.sk/mag/excalibur-16/page/7/

      Co se filmu tyce, na dobry filmy uz Fuky nezvou, protoze se neumeli v kine chovat jako slusni lide.

      Vymazat
    4. Co si to nehral?

      Vymazat
  5. Co je teda wrestling, když ne sport?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, nevím jak by se to dalo říct pár slovy, proto o tom mluvím v podcastu tak dlouze, protože to je dost unikátní podívaná.

      Wikipedie: "Professional wrestling is a form of athletic theater[2] that combines mock combat with drama, under the premise that the performers are competitive wrestlers. Although it entails elements of sports wrestling and martial arts, including genuine displays of athleticism and physicality before a live audience, professional wrestling is distinguished by its scripted outcomes and emphasis on entertainment and showmanship.[3] The staged nature of matches is an open secret, with both wrestlers and spectators nonetheless maintaining the pretense that performances are bona fide competitions;[4] this is likened to the suspension of disbelief employed when engaging with fiction.[3]"

      Vymazat
    2. Ano, protoze co se pise na Wikipedii, tak je naprosta pravda. Hlavne Fukova wiki je plna naprostych faktu. Aneb zdroj: 'trust me bro.'

      Vymazat
    3. tvl dyť o tom mluví asi půlku toho podcastu, si to prostě pusťte

      Vymazat
    4. Pustil som si podcast ale po zvucke som uz nic nepocul.

      Vymazat
  6. Well, progresívni súdruhovia v Hollyf#&kwoode doěbali už aj True Detective, ale Shogun vyzerá nádejne: "Would you prefer a male companion?" pýta sa protagonistu geisha. "Dear G-d, where am I" odpovedá protagonista a pýtam sa zase ja..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Očividně lišák originál Shogun nečetl (protože přesně tato scéna v Clavellovi je) a s vědomostmi o Japonsku konce 16. století je na vrcholu prvního Dunning Krugerova kopce. O to více se bude vyjadřovat, jak to v Japonsku tehdy vypadalo, a jak se mají točit trháky v Hollywoodu.

      Vymazat
    2. Pochopiť kognitívne písaný text nie je tvoja silná stránka, že?

      Vymazat
    3. Prosím, co přesně znamená výraz "kognitivně psaný text"? Myslel jsem si, že každé psaní je tak nějak kognitivní.

      Vymazat
  7. Dear pán Lišák, God, po slovensky Bog je pohádková bytost, netahejte to mezi slušné lidi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasné, špagetové monštrum..

      Môžeš si myslieť čokoľvek (si slobodný človek), lenže B-h je existenciálna konštanta podobne ako smrť, sloboda človeka etc. B-h je pomocný (sociálny) konštrukt, takže reálne neexistuje. A zároveň existuje, pretože popisuje reálne existujúci fenomén. Filozof by povedal, že B-h nie je clare et distincte - na rozdiel od stoličky, auta, ruky.

      Podobne reálne neexistuje smrtka (Drábová s kosou), ale zároveň existuje. Pretože ak poviem, že som dnes ušiel pred smrtkou, každý pochopí, že mám na mysli, že som skoro zomrel. Alebo extroverzia. Tú tiež nikde v mozgu nenájdeš, ale 2/3 populácie ju majú, že.. (sú extroverti). Takže existuje. Alebo gender. Ten tiež nenájdeš nikde v mozgu (4. neurón za pravým uchom).. ale každý človek má nejaký gender.

      Kokot Dawkins a jednobunkoví Piráti majú infantilnú predstavu, že B-h je nejaký reálne existujúci mimozemšťan, ktorý naprogramoval umelú inteligenciu na nejakom kvantovom počítači a stlačil button "start". To je samozrejme neznalosť a prejav Dunning Krugerového syndrómu (vyjadruješ sa k niečomu, o čom vieš h0vn0).

      Vymazat
    2. Pán Lišák to asi nepochopil, ale tady jsi ve slušné společnosti. Tady nejsi na Slovensku. To vaše homofobní sociální inženýrství s "tradiční rodinou" si buduj někde jinde. Dokonce i česká vláda od vás včera dala ruce pryč. A jedinej kdo se vzteká, je Babiš (Slovák) a Okamura (Japonec). Takže pro příště buď po tichu, vyjadřuj se jen k filmů a hlavně slušně, bez hejtů.

      Vymazat
    3. Premostiť "Dear Lord" na filipiku o existencii B-ha dokážem ako-tak pochopiť. Premostiť toto citoslovce k téme Babiš, Okamura, homofóbiu vyžaduje hodne odvahy a neliečenej fantázie. Antipsychotiká si už vyskúšal??

      Vymazat
    4. Největší trik, který Okamura – z poloviny Čech, ze čtvrtiny Korejec a ze čtvrtiny Japonec – v Česku předvedl, bylo přesvědčit lid, že je Japonec.

      Vymazat
    5. Okamura sa dnes cíti ako Japonec, tak je Japonec. Ak sa bude cítiť ako Korejec, tak bude Korejec. A tak ďalej..

      Vymazat
    6. Citis se jako Slovak, Madar nebo Rus?

      Vymazat
    7. Momentálne sa identifikujem ako Líška.

      Vymazat
  8. Iron claw - není železný spár, ale železný dráp. Nechápu, že tohle nevíš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je jedno, co já vím, pokud se český distributor rozhodl, že se to v celém filmu překládá "spár" a ne "dráp"... A v tomto případě mi to přijde (jako název wrestlerského chvatu) vhodné.

      Vymazat
  9. "nezajímá výsledný produkt." jn, takhle to mám s Indycar, baví mě všechno kolem toho (fotky, malby, plakáty, podcasty, videohry), ale samotné závody mi přijdou nesledovatelné (lo-res, reklamy, náhodné výsledky)

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.